Uitgeverij Deviant wint NOT Innovatie Award met On the Ground Reporter


UTRECHT, 20150129 -- Uitgeverij Deviant heeft met de educatieve game On the Ground Reporter de NOT Innovatie Award 2015 gewonnen. On the Ground Reporter is door een onafhankelijke vakjury verkozen tot het meest vernieuwende product in de categorie mbo. De NOT Innovatie Award wordt elke twee jaar uitgereikt aan vernieuwende leermiddelen die het onderwijs binnen de doelgroep verbeteren.

Uitreiking NOT Innovatie Award
De winnaar van de NOT Innovatie Award werd op dinsdag 27 januari bekendgemaakt tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2015. Uitgever burgerschap Sander Heebels van Uitgeverij Deviant ontving de prijs voor On the Ground Reporter uit handen van een vierkoppige jury. De jury beoordeelde de genomineerde producten op aantrekkelijkheid, op de praktische inzetbaarheid in de klas en op de mate waarin het product het onderwijs binnen de doelgroep verbetert.

On the Ground Reporter
On the Ground Reporter is een complete methode burgerschap voor het mbo, waarin een educatieve game centraal staat. In de game zoekt de leerling als reporter actuele maatschappelijke problemen tot de bodem uit. De leerling beoordeelt bronnen en verzamelt audiofragmenten en maakt daarmee een radio-uitzending. De leerling doet journalistieke ervaring op, leert informatie te beoordelen en krijgt inzicht in complexe maatschappelijke problemen.

Eerdere prijzen
Uitgeverij Deviant won met On the Ground Reporter in 2014 al een Comenius Medaille tijdens de internationale Comenius EduMedia Awards in Berlijn. Tijdens de NOT 2013 won de Amersfoortse uitgeverij ook al de NOT Innovatie Award in de categorie mbo met de educatieve rekengame Startrekenen 3D


Deel: ' Uitgeverij Deviant wint NOT Innovatie Award met On the Ground Reporter '
Lees ook