Educatieve game over verborgen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog


AMERSFOORT, 20150309 -- In de nieuwe educatieve game Wartime Stories kruipt de speler in de huid van journalist en gaat op zoek gaat naar waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De game kan in combinatie met een lespakket als verdiepingsproject voor Geschiedenis en Mens & Maatschappij worden ingezet in de tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs. De eerste quest van Wartime Stories is tijdelijk gratis te spelen op www.wartimestories.nl.

Educatieve game
Wartime Stories bestaat uit verschillende quests. In elke quest onderzoekt de leerling op een interactieve manier een verhaal van iemand die de oorlog van dichtbij heeft meegemaakt. Op deze manier wordt meer betrokkenheid van de leerling bij de Tweede Wereldoorlog gecreëerd. De leerling moet in de game omgaan met gevaar, gebrek aan informatie, verraad en onzekerheid. De informatie in de game is gebaseerd op interviews en archiefmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, zoals foto’s, video’s, audio en tekstdocumenten. Het bij de game ontwikkelde digitale lespakket biedt verdieping over de Tweede Wereldoorlog in de vorm van infographics, krantenartikelen en informatiekaders.

[Educatieve game over verborgen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog]


Nationale competitie en finale event
De eerste quest van Wartime Stories, waarin de speler het verhaal van een NSB’er aan het Oostfront volgt, is tijdelijk kosteloos te spelen via www.wartimestories.nl en hiermee is een nationale competitie gestart. De officiële lancering vindt plaats op de middelbare scholen De Savornin Lohman en het Alberdingk Thijm College te Hilversum, waar diverse klassen de quest zullen spelen. Uit alle spelers worden 25 finalisten van 12 t/m 17 jaar geselecteerd die eind april 2015 mogen deelnemen aan een exclusief finale event bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De finalisten krijgen daar een nieuwe uitdaging voorgelegd in lijn met de game en maken kans om naar huis te gaan met de prestigieuze titel ‘Wartime Stories journalist van het jaar’ en een Samsung Galaxy K Zoom camera smartphone.

Wartime Stories is een samenwerkingsproject van Uitgeverij Deviant, Butch & Sundance Media, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Netwerk Oorlogsbronnen en XNY. Wartime Stories wordt uitgebracht in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Democratie en Media ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding.


Deel: ' Educatieve game over verborgen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog '
Lees ook