Nieuwe cursus voor (parttime) veiligheidscoördinator


Oud Arlesteyn lanceert een nieuwe cursus "VGM Coördinator en de VCA norm"

MONTFOORT, 20131031 -- Oud Arlesteyn lanceert een nieuwe cursus "VGM Coördinator en de VCA norm". Rob van der Poel, directeur Oud Arlesteyn licht toe: “Voor een veiligheidscoördinator is het vaak lastig om te begrijpen wat er in de VCA norm staat. Interpretatie van de normparagrafen en het kunnen inschatten van de juiste actie is voor deze functionaris niet altijd eenvoudig. Vandaar dat we speciaal voor hen een 1-daagse cursus hebben ontwikkeld die deze functionaris (verder) op weg moet helpen.”

Vooral in het MKB hebben bedrijven nu te maken met de eis om te voldoen aan VCA . Deze norm die het vertrouwen in goede arbeidsveiligheid, gezondheid en welzijn en milieu dient te verbeteren, stelt ook als voorwaarde dat deze activiteiten worden aangestuurd en bewaakt door een deskundig en daartoe aangewezen persoon. Deze VGM coördinator heeft echter vaak ook andere functies en is niet altijd op de hoogte van de normeisen en de toepassing daarvan.

Een deskundige Hogere Veiligheidskundige behandelt de norm in deze cursus en geeft vele voorbeelden uit de praktijk. De norm wordt gratis ter beschikking gesteld voor cursisten.

Meer info is ook te vinden op : http://www.oudarlesteyn.nl/vgm-coordinator-en-de-vca-norm


Deel: ' Nieuwe cursus voor (parttime) veiligheidscoördinator '
Lees ook