Vuurwerkbrillen winnen aan populariteit


EEMNES, 20091207 -- De verkoop van vuurwerkbrillen is nog nooit zo goed geweest. Naar verwachting zullen er dit jaar meer dan 400.000 vuurwerkbrillen worden verkocht. Vorig jaar waren dat er nog 285.000. Hierbij zijn dan nog niet de vuurwerkbrillen gerekend die op de oogpoli's en in ziekenhuizen verkocht of weggeven worden. "We zien dat de winkeliers nu massaal meedoen. De strijd tegen de vele oogslachtoffers is nu echt begonnen", aldus Lex Makkinje, directeur van Vuurwerkpreventie.

[Foto: FireGoogs vuurwerkbrillen] Steeds meer partijen zien het belang van het dragen van een vuurwerkbril in. Vuurwerkpreventie verkoopt nu vuurwerkbrillen via 900 winkels, een nieuw record. Er zijn zelfs ziekenhuizen, zoals het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, en bedrijven die het voltallige personeel gratis vuurwerkbrillen geven. Volgens het Nederlands Oogheelkundig Genootschap werden er bij de vorige jaarwisseling 232 patinten met oogletsel behandeld, 23 ogen zijn volledig blind gebleven, 22 ogen hielden permanent verminderd gezichtsvermogen. Bijna 60 procent van de slachtoffers viel onder omstanders en iets meer dan de helft betrof kinderen tussen de 3 en 18 jaar.

Het bedrijf Vuurwerkpreventie vindt dan ook dat niemand tijdens oud en nieuw de straat op mag zonder vuurwerkbril. "Door het gebruik van de vuurwerkbril verwachten we uiteindelijk een afname
van het aantal oogslachtoffers", zegt Lex Makkinje. Vuurwerkpreventie brengt ook dit jaar weer de FireGoogs vuurwerkbril op de markt, "een te gekke bril" volgens een opticien uit Amsterdam. Er is voor iedereen een aantrekkelijk model van de nieuwste Glow in the Dark vuurwerkbril tot paarse brilletjes. Vuurwerkpreventie verwacht dat de FireGoogs ook dit jaar weer de meest verkochte vuurwerkbril zal zijn.

Partners

Organisaties die het belang van veilig vuurwerk afsteken onderstrepen en daarom met Vuurwerkpreventie samenwerken zijn: Het Oogzorgnetwerk, de Brandwondenstichting, Consument en Veiligheid, vuurwerkleveranciers, Optometristen Vereniging Nederland, Dark & Light Blind Care en diverse detailhandelaren.

Veiligheidseisen en specificaties*

FireGoogs, de vuurwerkbril, voldoet aan de eisen van de Europese Richtlijn voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen nummer 89/686/EEG en is vervaardigd in overeenstemming met de eisen van de Europese Technische Prestatienorm EN166.

Websites
http://www.firegoogs.nl
http://www.devuurwerkbril.nl


Deel: ' Vuurwerkbrillen winnen aan populariteit '
Lees ook