Eerste paal bedrijfsverzamelcomplex "Maas & Waal" in Boven-Leeuwen


BOVEN-LEEUWEN, 20080626 -- Wethouder J. van Gruijthuijsen van de gemeente West Maas en Waal heeft donderdag 26 juni 2008 de eerste paal geslagen voor het bedrijfsverzamelcomplex "Maas & Waal" aan de Expeditieweg in Boven-Leeuwen. Het te realiseren complex zal bestaan uit twee gebouwen met elk 16 multifunctionele ruimten en is in het bijzonder geschikt voor showrooms, magazijnen en productie- of assemblagebedrijven. Terwijl de eerste paal nog geslagen moet worden zijn al twaalf eenheden verkocht en vijf verhuurd.

[foto Eut van Berkum: Wethouder Van Gruijthuijsen (links) heft het glas met Rijn & Vecht directeur Rvekamp] Het complex ligt op het bedrijventerrein Veesteeg-Oost en is ontwikkeld door Rijn & Vecht Ontwikkeling BV te Breukelen. Rijn & Vecht onderscheidt zich door het leveren van een hoge kwaliteit tegen een marktconforme prijs. De bouw wordt gerealiseerd door Bouwonderneming Bolton BV uit Woerden. Bedrijfsverzamelgebouwen zijn de afgelopen jaren op diverse plaatsen in Nederland gerealiseerd. Vaak zijn ze herkenbaar aan de kleinschaligheid van het geheel, eenvoud van het ontwerp en gebruik van goedkope bouwmaterialen zoals de bekende damwandprofielen. "Hiermee wordt beoogd het prijsniveau beperkt te houden maar dat werkt op termijn averechts", zegt Rijn & Vecht directeur Maarten Rvekamp. "Het onderhoud van goedkope bouwmaterialen is immers na verloop van tijd vele malen duurder. Vanzelfsprekend zal de waardestijging van dit type panden beperkt blijven. En dat is jammer. Onroerend goed kan immers een prima investering zijn en kan op termijn een substantile oudedagsvoorziening worden of kan dienen als financile buffer voor een solitair bedrijfspand."

Het bedrijfsverzamelcomplex "Maas & Waal" kreeg vanuit deze visie een architectonisch hoogstaand ontwerp met een gemetselde zij- en achtergevel waarbij uitsluitend de kop-units zijn voorzien van geanodiseerd aluminium. Hierdoor krijgen deze individuele panden een zeer moderne en hoogwaardige uitstraling waarbij de kosten voor het onderhoud tot een minimum beperkt blijven. Dat garandeert op termijn de hoogst mogelijke waardestijging.

Het door Rijn & Vecht ontwikkelde bedrijfsverzamelcomplex bestaat uit 2 x 16 multifunctionele bedrijfsruimten met oppervlakten varirend van 162m tot 242m. De gebouwen bestaan uit 4 verschillende typen units die eventueel onderling gekoppeld kunnen worden. Op deze wijze kunnen diverse oppervlakten gerealiseerd worden. De hoekunits zijn uitgevoerd met een glazen pui. Hierdoor is dit type bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een showroom in combinatie met opslag en kantoor. De overige objecten zijn standaard voorzien van een overheaddeur zodat deze ruimten kunnen worden ingericht voor bijvoorbeeld productie of assemblage doeleinden. Door de casco oplevering kunnen de panden exact worden ingedeeld naar de wensen van de gebruiker.

Kantoorruimte

[ai illustratie van bedrijfsverzamelcomplex in Boven-Leeuwen] Alle units zijn standaard voorzien van een gehele verdiepingsvloer, ideaal om als kantoorruimte gebruikt te worden. Ook een elektrische installatie ontbreekt niet. De ramen en buitendeuren zijn voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. De elektrisch te bedienen overheaddeur is voorzien van een afstandbediening.

De bedrijfsunits en de bijbehorende parkeerplaatsen worden verkocht of verhuurd. Bij verkoop wordt het terrein en de bebouwing gesplitst in appartementsrechten en waakt een "Vereniging van Eigenaren" over onderhoud, groenzones en omliggend terrein. Voor huurders wordt de casco oplevering van een bedrijfsunit uitgebreid met de meest elementaire voorzieningen. Het object wordt dan onder meer voorzien van een cv-installatie, wandafwerking en systeemplafond met verlichting. Op de verdieping komt een toilet en pantry.

Door het hoge opleveringsniveau, de degelijke bouw en de goede garantievoorwaarden ontmoeten potentile kopers weinig problemen bij het aanvragen van een hypotheek. Ook de centrale ligging van Boven-Leeuwen in combinatie met de enorme schaarste aan betaalbaar bedrijfsonroerend goed in dit deel van Nederland heeft ertoe geleid dat nu al 12 van de 16 koopunits zijn verkocht. Van de verhuurunits zijn er reeds 5 verhuurd. Met de verkrijging van de bouwvergunning is nu de weg vrij om met de bouw van dit complex te starten. Deze feestelijke gebeurtenis staat gepland op donderdag 26 juni 2008 om 15.00 uur. De wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente West Maas & Waal, J.P.M. van Gruijthuijsen zal deze taak op zich nemen. In het voorjaar van 2009 zal het complex worden opgeleverd.

Zie voor meer informatie de brochure in pdf op www.rijnenvecht.nl/flash/maasenwaal/index.html

Klik op de illustraties bij dit persbericht voor downloads in hoge resolutie
Bijschriften:
Foto boven: Wethouder Van Gruijthuijsen (links) heft het glas met Rijn & Vecht directeur Rvekamp na het heien van de eerste paal (foto Eut van Berkum)
Illustratie: Artist impression van het te bouwen bedrijfsverzamelcomplex "Maas & Waal" in Boven-Leeuwen

Deel: ' Eerste paal bedrijfsverzamelcomplex "Maas & Waal" in Boven-Leeuwen '
Lees ook