CBW-MITEX in actie tegen WOZ-beschikking


Waarde vaak 15-20% te hoog, ondernemer als melkkoe gebruikt

ZEIST, 20130204 -- CBW-MITEX is de campagne ‘Plet de WOZ’ gestart. Het is een grootscheepse actie om de berekening van de WOZ-waarde van winkelpanden aan de kaak te stellen. Tientallen ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld en doen mee. De waarden die door gemeenten aan winkelpanden wordt toegekend, zijn in veel gevallen 15% tot 20% te hoog berekend. Dat leidt tot geld-uit-de-zak-klopperij via onnodig hoge lokale lasten voor ondernemers.

Melkkoe
“Aan die belachelijke situatie moet zo snel mogelijk een eind komen”, stelt CBW-MITEX-voorzitter Jan Meerman.  Hij roept winkeleigenaren en -huurders op om direct het taxatieverslag van de WOZ-beschikking bij de gemeente op te vragen en  via www.cbwmitex.nl/pletdewoz in actie te komen, “Veel te veel gemeenten denken in ondernemers een makkelijke melkkoe te vinden. Maar die tijd is voorbij. Ik roep iedereen in de branche op om mee te doen. Deze situatie is niet langer acceptabel.”

Aan de kaak
In veel gemeenten wordt de WOZ-waarde niet goed berekend. “En dat leidt ertoe dat je als ondernemer meer reinigingsheffingen, rioolrechten en andere lokale belastingen moet betalen dan nodig is. In deze tijd is dat iets dat direct aan de kaak gesteld moet worden,” vindt Meerman. De verwachting is dan ook dat deze actie massaal wordt omarmd.

Collectief
Door via de site van CBW-MITEX collectief bezwaar te maken, wordt de kans op succes vergroot. Gemeenten luisteren sneller naar groepen dan naar individuen en zijn gevoelig voor een gezamenlijk geluid. Het is een aansporing om sneller te handelen dan ze van nature gewend zijn. Zeker met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.  

Ondernemers die meedoen aan de campagne van CBW-MITEX krijgen vooraf een reële inschatting hoe groot de kans is dat de WOZ waarde naar beneden wordt bijgesteld plus welk percentage daarbij reëel is.

No cure no pay
Meedoen aan de CBW-MITEX campagne ‘Plet de WOZ’ is risicoloos en levert de ondernemer altijd meer op dan het kost. Pas als de WOZ waarde door de gemeenten officieel naar beneden is bijgesteld wordt een rekening verstuurd. Het factuurbedrag is de helft van de besparing op de gemeentelijke aanslag Onroerende zaak belasting (OZB).


Deel: ' CBW-MITEX in actie tegen WOZ-beschikking '
Lees ook