Ondanks sterke Zwitserse frank verheugende omzetcijfers in Zwitserland


Totale omzet Hapimag in eerste halfjaar met 6 procent gestegen

BAAR, Zwitserland, 20110728 -- 28 juli 2011 – Hapimag, de toonaangevende onderneming in de Europese markt voor woonrechten, realiseert in het eerste halfjaar een stijging van de totale omzet van meer dan 6% in vergelijking met het afgelopen jaar. De verkoop van woonrechtproducten heeft daar met name toe bijgedragen. Het operationele resultaat werd met 1,9 miljoen euro duidelijk verbeterd, vergeleken met het voorgaande jaar (-0,7 miljoen euro). Het resortportfolio wordt met nieuwe stadsresidenties uitgebreid.

De totale omzet van de Hapimag ondernemingsgroep na de eerste zes maanden bedraagt 85,5 miljoen euro (afgelopen jaar 80,4 miljoen euro). De omzet in de 57 resorts en residenties kon met 31,3 miljoen euro (afgelopen jaar 30,7 miljoen euro) iets worden verhoogd. Bijzonder gunstig ontwikkelden zich de vier Zwitserse resorts in Ascona, Flims, Interlaken en Andeer; de omzet in Zwitserland steeg met 11,5 % tot 3,6 miljoen euro (afgelopen jaar 3,2 miljoen euro).

De verkoopomzetten van de woonrechtproducten waren zeer positief: Met 18,1 miljoen euro liggen deze 34 % hoger dan het afgelopen jaar (13,5 miljoen euro). Met name de Zwitserse en Duitse markt droegen actief bij tot dit positieve resultaat. In totaal ligt het operationele resultaat op 1,9 miljoen euro (vorig jaar -0,7 miljoen euro).

De bezetting van alle resorts en residenties is met 61,2 % bijna op hetzelfde niveau gebleven als vorig jaar (afgelopen jaar 62,4 %), enkel de bezetting in de Oostenrijkse resorts liep iets terug. Ondanks de hoge koers van de Zwitserse frank bleef de bezetting van de Zwitserse resorts net als vorig jaar met 72 % onveranderd op een hoog peil.

Nieuwe stadsresidenties

In Salzburg wordt op een centrale locatie een bestaand woonhuis omgebouwd. De opening van de 28 appartementen is gepland voor 2013. In hetzelfde jaar moet ook de nieuwe stadsresidentie in Lissabon met 26 appartementen geopend worden.

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) in Winterberg

Sinds juni 2011 is Hapimag in het bestaande resort in Winterberg/Hoogsauerland (DE) een nieuwe weg ingeslagen: de gezondheidspartner TCMedic GmbH biedt in het Hapimag resort individuele adviezen en behandelingen aan, die volledig in het teken staan van de traditionele Chinese geneeskunde. Hapimag is verantwoordelijk voor de accommodatie en de verzorging/maaltijden. Omdat voeding een belangrijk bestanddeel is van TCM, heeft Hapimag in het resort een extra restaurant geopend – WOK5.

De Hapimag onderneming

Hapimag is een dienstverlenende onderneming op het gebied van individuele vrijetijds- en levensinvulling en werd opgericht in 1963. Als toonaangevende Europese aanbieder van woonrechten biedt Hapimag meer dan 141 000 leden toegang tot een economisch en ecologisch duurzaam platform met 57 adressen op toplocaties in 16 landen. De leden hebben daarbij als mede-eigenaar de beschikking over meer dan 5300 appartementen voor individueel gebruik, aangevuld met een locatiespecifiek aanbod van gastronomie, wellness, cultuur en infrastructuur. De onderneming heeft circa 1400 medewerkers in dienst (fulltime) en realiseerde in 2010 een bedrijfsopbrengst van 172 miljoen euro. Hapimag is een naamloze vennootschap volgens Zwitsers recht met als vestigingsplaats Baar/ZG (Zwitserland). www.hapimag.com


Deel: ' Hapimag ondanks Zwitserse frank goede omzetcijfers in Zwitserland '
Lees ook