Villa Pfaffs nu te koop voor wat de ‘gek’ er voor geeft


BRASSCHAAT, 20150109 -- Twee miljoen, anderhalf miljoen, een miljoen en nu hangt er helemaal geen prijskaartje meer aan de te koop staande villa van De Pfaffs. Het is nu wat de gek geeft voor vrijstaande, maar sterk gedateerde villa in Brasschaat, die jarenlang het decor was voor de realityreeks De Pfaffs.

De bekendste villa van Vlaanderen staat nog altijd te koop, maar sinds begin 2015 wel zonder prijskaartje! De villa aan de Guyotdreef 78 in Brasschaat, die jarenlang het toneel voor de realityreeks De Pfaffs was, ging na het einde van de reeks in 2009 in de verkoop voor 2 miljoen euro nadat Jean-Marie en Carmen Pfaff besloten om te verhuizen omdat de villa voor hun tweetjes te groot geworden was.

Hun witte villa werd te koop aangeboden, maar op kopers die twee miljoen euro wilden neertellen bleef het wachten. Zes maanden later werd de prijs verlaagd naar €1.595.000 en niet veel later naar €1.480.000 euro.

En die prijs wilde de Nederlander Ruud Sanders in februari 2011 wel betalen. Ruud Sanders verhuisde naar de villa en kondigde aan een architect in te schakelen voor de renovatie van de uit de zeventiger jaren daterende villa, maar van het betalen van de koopsom kwam het maar niet.

En zou het ook nooit komen, want nadat De Pfaffs een advocaat inschakelde om Sanders tot betalen te dwingen bleek al snel dat de man de twee miljoen niet had en nooit zou krijgen. Uiteindelijk werd de koopovereenkomst door de rechter ontbonden en kwam het pand vorig jaar opnieuw op de markt. Niet voor de oorspronkelijke €2.000.000 euro, niet voor €1.480.000 euro maar voor 1.1 miljoen euro, maar ook voor die prijs wil niemand in de bekendste villa van Vlaanderen wonen.

En dat is ook niet zo verwonderlijk, want op het eerste gezicht –en op de foto’s die Hollywoodhuizen.nl publiceert- mag de villa mooi en aantrekkelijk lijken, dat is slechts uiterlijke schijn. De staat van de villa was in 2009 toen De Pfaffs verhuisden al niet optimaal en het feit dat de villa nu al bijna vijf jaar leeg staat is ook niet echt bevorderlijk geweest en leidde bijvoorbeeld al tot vochtplekken en een waterlek in de garage. En dan moet de koper het feit dat je in de slaapkamer nauwelijks rechtop kan staan ook voor lief nemen.

Om na vijf jaar de villa alsnog te slijten gaat hij nu weg voor de prijs die een gek er voor geeft. De verkopende makelaar hanteert niet langer een vraagprijs. De prijs is nu op aanvraag, maar ieder bod wordt nu door verkopende makelaar Rodenburgh in overweging genomen.

‘Kopen en slopen’ is het advies van rivaliserende makelaars, die de grondprijs taxeren rond de 800.000 euro. Dat is ook de prijs die ze hun klanten zouden adviseren te bieden als die al een bod op de villa zouden willen uitbrengen…


Deel: ' Villa Pfaffs nu te koop voor wat de ‘gek’ er voor geeft '
Lees ook