Garantiefonds maakt einde aan wachtlijsten voor studentenkamers


Uniek in Nederland, Kamers huren zonder wachtlijsten

UTRECHT, 20151211 -- Onlangs is de nieuwe website meerdervoort.com gelanceerd. In samenwerking met 4-freedom vastgoed maakt deze het mogelijk om voortaan direct een kamer te huren. Wachtlijsten zijn nu verleden tijd. Zij wil een oplossing bieden voor alle studenten die maar geen kamer kunnen vinden. Door middel van een storting in het garantiefonds worden studenten bovenaan de wachtlijst gezet en daarmee hebben zijn binnen 1 tot 2 maanden gegarandeerd een kamer in de steden: Utrecht, Delft, Groningen, Den Haag, Rotterdam, Nijmegen en Wageningen.

Oprichter F. Angius uit Rotterdam: “Toen ik in mijn studietijd op zoek was naar een kamer vond ik het vervelend om naar de hospiteeravonden te gaan en waar je dan vervolgens afgewezen werd. Ik was een aantal uren kwijt aan het heen en weer reizen. Vervolgens bleek dit vaak tevergeefs te zijn. Uit ervaring weet ik dat dit probleem vandaag de dag nog steeds speelt en daarom heb ik besloten om het Meerdervoort Garantiefonds op te richten”.

Eén van de doelen van het Meerdervoort Garantiefonds is dat studenten direct een kamer kunnen huren. Ouders, ooms, tantes, opa’s en oma’s van de student moeten dan een storting doen van tenminste 20.000 euro. Hier garanderen ze dan binnen één a twee maanden een kamer mee en daarnaast wordt er ook een hoge rentevergoeding uitgekeerd. Het Meerdervoort Garantiefonds heeft zelf woningen in een aantal steden, maar daarnaast zijn er ook veel kamers gereserveerd bij 4-Freedom.

Omdat het aanbod van betaalbare huurwoningen nog steeds niet aan de vraag voldoet wil het Meerdervoort Garantiefonds investeren in nette en betaalbare huurwoningen voor studenten, starters en jongeren op de huurmarkt. Daarnaast willen zij dit op een maatschappelijk verantwoorde manier aanpakken door te investeren in energiezuinigheid.

Voor meer informatie: www.meerdervoort.com & www.4-freedom.nl


Deel: ' Garantiefonds maakt einde aan wachtlijsten voor studentenkamers '
Lees ook