U en de Wet in Spanje, tweede editie


Aangenaam en praktisch omgaan met wetten en gebruiken in Spanje

CARIHUELA, 20100910 -- 'U en de Wet in Spanje', tweede editie, is bedoeld voor die tienduizenden Nederlanders en Belgen, die in Spanje gaan wonen of er met grote regelmaat met vakantie gaan. Volgens officiele cijfers beschikken bijna anderhalf miljoen buitenlanders over huizen of appartementen in Spanje. Vier miljoen buitenlanders wonen er permanent. Velen van hen werken er. Spanje is hn land geworden. Om hun "verhuizing" zo soepel en gemakkelijk mogelijk te maken, moeten deze Spanjegangers een massa informatie absorberen. Dit boek wil het hun vergemakkelijken. 'U en de Wet in Spanje', de "bijbel" voor Nederlanders en Belgen, de leidraad voor Spanjegangers.

Aart van Rijn, "Spaanse" Nederlander sinds jaar en dag, is de initiatiefnemer van de nederlandse versie van You and the Law in Spain, van de Amerikaanse journalist en jurist David Searl, die al twintig jaar in Spanje woont, zijn boekje beleefde onlangs de 20e druk.
De samensteller heeft vooral gelet op de specifieke verschillen tussen leven en doen in Spanje enerzijds en Nederland en Belgie anderzijds.
Een greep uit de onderwerpen: verhuizen, meubilair invoeren, koop en verkoop onroerend goed, huur en verhuur, hypotheken, verzekeringen, auto rijden in Spanje, een zaak beginnen, werknemers in dienst nemen, geboorte, dood, huwelijk, rechten en plichten bij horizontaal eigendom, hoe optimaal om te gaan met Spaanse autoriteiten, de Guardia Civil en de buren.
Nieuw is het artikel over de gezondheidszorg in Spanje voor expats, geschreven door Jan Otto Landman, een goed ingevoerde huisarts in Torremolinos.

Behalve voor Spanjegangers is het ook een heel nuttig boek voor makelaars, advocaten, artsen, bankiers en vermogensbeheerders en andere adviseurs die met nieuwe ingezetenen uit Nederland en Belgie te maken krijgen.

U en de Wet in Spanje bevat een schat aan informatie over leven en wonen in Spanje. Het combineert de uitleg van regels met feitelijke ervaring. Het is alweer de tweede druk, met veel anekdotes die het verhaal verlevendigen.
In deze nieuwe druk is een katern van korte praktische handreikingen toegevoegd onder de naam "Wat moet je doen?"
Om het hoofd te bieden aan de dreigende recessie is de tekst gelardeerd met praktische kadertjes onder de titel 'Tip voor barre tijden!'

U en de Wet in Spanje wordt uitgegeven door uitgeverij Toko del Sol, Carihuela Spanje en kost 25 euro in de boekhandel.
Distributie in Nederland wordt verzorgd door Jongbloed Juridische Boekhandel te den haag, www.jongbloed.nl ,
alsmede via Emigratieboek www.emigratieboek.nl

U en de Wet in Spanje
copyright Aart van Rijn
Uitgave: Aart van Rijn ( www.tokodelsol.com ) Carihuela Spanje
ISBN: 978908147581


Deel: ' U en de Wet in Spanje, tweede editie '
Lees ook