Vergrijzing geeft aanzet tot ouderen verhuisservice


UTRECHT, 20160329 -- Jaarlijks verhuizen ruim 1,5 miljoen mensen naar een andere woning. Voor velen is dit een periode van veel stress en lange takenlijsten. Ook ouderen verhuizen en ervaren dit als een stressvolle periode. Verhuisbedrijven vonden een gat in de markt, waardoor aanbieders van ‘compleet’ verhuizen uit de grond schieten, zo constateert Verhuizen.com.

Verhuisbedrijven voor ouderen bieden niet enkel het vervoer van de spullen aan, maar komen met vele extra services, ziet Verhuizen.com. Zo kunnen ouderen tegen een meerprijs hun spullen zorgvuldig in- en uit laten pakken, hun apparatuur af- en aan laten sluiten, meubels laten demonteren en monteren en de nieuwe woning laten verven, behangen en stofferen. Daarnaast bieden deze verhuisbedrijven aan om gas, water, telefonie en internet over te zetten naar het nieuwe adres.

Deze opsomming is slechts het topje van de ijsberg. Ook voor ouderen met dementie of een lichamelijke beperking blijken op maat gemaakte verhuisservices een doorbraak. Ouderen welke simpelweg niet in staat zijn om een verhuizing van A tot Z te regelen kunnen alles volledig loslaten, want het verhuisbedrijf zal de gehele takenlijst zorgvuldig afwerken.

Uit prognose cijfers van het CBS blijkt dat de toenemende vergrijzing zal blijven stijgen. In 2041 wordt namelijk een hoogtepunt verwacht van 4,7 miljoen 65-plussers. Hierdoor verwacht Verhuizen.com dat de op maat aangeboden verhuisservices kunnen floreren in deze toenemende markt. 


Deel: ' Vergrijzing geeft aanzet tot ouderen verhuisservice '
Lees ook