Vrouwen plannen verhuizing later dan mannen


Utrecht, 20160623 -- Middels een enquête, uitgevoerd onder 100 respondenten, ontdekte verhuizen.com dat maar liefst 50 procent van de vrouwen een verhuizing minder dan een maand van te voren plant. Dit tegen 37.5 procent van de mannen. Geen van de vrouwen geeft aan de verhuizing meer dan 6 maanden van te voren te plannen, terwijl 12.5 procent van de mannen hiervoor kiezen.

Waardoor dit verschil tussen mannen en vrouwen precies te verklaren is, kwam niet naar voren in het onderzoek van Verhuizen.com. Wel werd duidelijk welke factoren een rol spelen. Zo plannen mensen die in een appartement wonen, hun verhuizing doorgaans later dan mensen die een vrijstaand huis of twee-onder-één-kap-woning bezitten.

Daarnaast zijn vrouwen die hun verhuizing laat plannen, vaak nog jong. Zij vallen in de leeftijdscategorie van 18 tot 30 jaar. Wellicht dat zij na een aantal keer verhuisd te zijn, ervoor kiezen om toch eerder te plannen. Verwacht wordt dat zij nog enkele keren zullen verhuizen, aangezien er meer kans is dat ze nog vallen in de categorie ‘ongehuwd’.

Van de ongehuwde mensen denkt 44.7 procent nog minimaal 3 keer te verhuizen. Bij gehuwde mensen gaat dat slechts om 4.8 procent. Dit blijkt uit aanvullend onderzoek van verhuizen.com, waarvoor 240 respondenten werden benaderd. Over het algemeen verwachten ongehuwden nog twee of drie keer te gaan verhuizen. Dit betreft 84 procent. Het grootste percentage gehuwden, bestaande uit 87 procent, denkt nog één of twee keer te gaan verhuizen.


Deel: ' Vrouwen plannen verhuizing later dan mannen '
Lees ook