Veiligvandeveiling.nl geeft particulier toegang tot executieverkoop


OPENBARE VERKOOP LEVERT VOORDEEL VOOR EIGENAAR, BANK EN KOPER

BADHOEVEDORP, 20110201 -- De openbare verkoop van particuliere woningen is met veiligvandeveiling.nl bereikbaar geworden voor de particuliere markt. Tot op heden werd deze markt beheerst door handelaren als kopers. Met het betrekken van particulieren op deze markt wordt de opbrengst van de huizen hoger, dat levert voordeel op voor lle partijen. Veiligvandeveiling.nl heeft alle expertise voor een volledig deskundige begeleiding onder n dak, waardoor de koper gewaarborgd is van een veilige aankoop op de veiling.

Met de expertises van een makelaar, hypotheekadviseur en (notarieel) praktijkjurist worden alle drempels weggenomen die een particulier ondervindt bij de aankoop van een huis op een executieveiling. De aankoop van particuliere woningen op een executieveiling wordt vooral gedaan door handelaren. Uit onderzoek is gebleken dat, met het betrekken van particulieren op deze markt, de opbrengst van de huizen hoger uitvalt waardoor alle betrokken partijen voordeel behalen. Vooral voor de huiseigenaar biedt dit voordeel; deze ziet zijn restschuld verminderen.

Voordeel alle betrokken partijen

De introductie van de particulier op de openbare verkoop brengt voordeel voor alle betrokken partijen bij een executieveiling. Zo vinden ook de Vereniging van Nederlandse Banken en De Nationale Hypotheek Garantie. De aanwezigheid van een particulier op de veiling realiseert een uiteindelijk hogere opbrengst van het pand. "De koper betaalt gemiddeld 15 procent minder dan de marktwaarde van het pand. De verkopende partij ziet zijn restschuld verminderen omdat deze op zijn beurt circa 15 procent meer ontvangt dan wanneer het pand door een handelaar zou worden opgekocht", aldus Michiel Mokkenstorm, n van de initiatiefnemers van www.veiligvandeveiling.nl en als makelaar vertegenwoordigd bij de executie veiling.

Begeleiding openbare verkoop

"Met het aangaan van deze samenwerking voor begeleiding aan particuliere kopers wordt gehoor gegeven aan de roep vanuit de politiek en de banken om de veilingen toegankelijker te maken voor de particulier", aldus Stef van Dinther van Veilingnotaris.nl. Veiligvandeveiling.nl biedt een overzicht van de door notarissen aangeboden huizen voor openbare verkoop die via www.veilingnotaris.nl worden geadverteerd.


Deel: ' Veiligvandeveiling.nl geeft particulier toegang tot executieverkoop '
Lees ook