Webservices.nl breidt vastgoeddiensten uit met taxatiewaarde


NBWO tekent samenwerkingsovereenkomst met Webservices.nl

Haarlem, 20110411 -- Leverancier van online datadiensten Webservices.nl heeft het aantal diensten op vastgoedgebied sterk uitgebreid. NBWO, marktleider voor het leveren van taxatiewaardes van woningen, voorziet Webservices.nl voortaan van vastgoedinformatie, waarmee de taxatiewaarde van een vastgoedobject online bepaald kan worden. De nieuwe dienst ondersteunt hypotheekverstrekkers, makelaars, intermediairs, gemeenten en woningcorporaties bij het betrouwbaar inschatten van de waarde van een onroerend goed.

Door de samenwerking met NBWO kan Webservices.nl beter inspelen op de groeiende behoefte van zijn klanten aan huiswaardebepalingen. Voor bijvoorbeeld het waarderen van hypotheek- of vasgoedportefeuilles en contra expertise van een taxatie in het kader van een acceptatieproces is deze dienst een goede aanvulling. Het invoeren van een adres geeft alle relevante informatie terug over de waarde van een object. Aangevuld met een eventuele vorige verkoop en informatie over de prijs van verkochte objecten in het betreffende postcodegebied en/of straat. Daarnaast wordt rekening gehouden met gegevens die eveneens bepalend zijn voor de prijs waaronder de oppervlakte, inhoud, bouwjaar, perceeloppervlak en de aanwezigheid van een garage en/of tuin.

Webservices.nl biedt abonnementen aan, waarmee data online en realtime verrijkt of gevalideerd kunnen worden. Jeroen Wolfs van Webservices.nl: “Wij zijn zeer verheugd over deze nieuwe samenwerking met NBWO. Onze klanten kunnen de taxatiewaarde van een onroerend goed object nu direct ophalen in de software die wordt gebruikt. Dit maakt zaken als het taxeren, verstrekken van hypotheken en bepalen van een vastgoedportefeuille vele malen efficiënter.”

Vergroting efficiëntie en gemak in hele vastgoedketen
De inzet van deze webservices kan voor de hele vastgoedketen zorgen voor een vergroting van de efficiëntie als het gaat waardering van onroerend goed. “Wij verwachten veel van deze samenwerking”, aldus Roland Knoester van NBWO. ‘Door de combinatie van onze hoogwaardige vastgoedinformatie en de tools van Webservices.nl zijn wij gezamenlijk in staat de markt op een optimale manier te bedienen.” 

Over Webservices.nl en NBWO
Webservices.nl is een full service dienstverlener op het gebied van online verrijking en validatie van data. Sinds de oprichting in 2004 heeft Webservices.nl al meer dan 10.000 gebruikers. Het valideren van data is mogelijk met verschillende gegevens, waaronder informatie over adressen, bedrijven, geografische coördinaten, kadastrale informatie, kredietwaardigheid van consumenten en bedrijven en voertuigdata. Hiervoor worden data ontsloten van o.a. TNT/Cendris, KvK, Kadaster, NBWO, Human Inference, Dun&Bradstreet, Graydon, Falk, Geodan, Cendris en Addressdoctor.

Het Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende zaken (NBWO) is sinds 1996 specialist en marktleider in modelmatige woningtaxaties met gegevensanalyses uit diverse bronnen, zoals die van het Kadaster, DataLand en CBS en levert objectieve, efficiënte en effectieve modelmatige waardering van onroerende zaken voor verschillende marktgebieden. NBWO is een dochter van de Davinci Groep uit Amsterdam.


Deel: ' Webservices.nl breidt vastgoeddiensten uit met taxatiewaarde '
Lees ook