Energie vergelijken: "Meer energie overstappers dan ooit"


Een recordaantal energie overstappers verwacht in 2016/2017

Amsterdam, 20161118 -- Wanneer je energiecontract bijna afloopt ga je weer nadenken over verlenging van je huidige contract, of ga je op zoek naar een andere energieleverancier. Steeds meer mensen stappen over. Vorig jaar ging het zelfs om een recordaantal particulieren en bedrijven die switchen. Het loont namelijk enorm om naar het aanbod van gas en stroom bij de verschillende aanbieders te kijken en te vergelijken.

Kiezen voor een vast (van één tot vijf jaar) of variabel tarief,  met of zonder groene stroom erbij was nog nooit zo simpel. De mogelijkheden zijn talloos. En welke je ook kiest; de Nederlandse Energiemaatschappij, Qurrent, Energiedirect of een bekender bedrijf, je wordt er altijd beter van. Je bent voordeliger uit, je hebt een beetje meer geld op je rekening door een cashback actie, je hebt een leuk energiecadeau of bent een milieuvriendelijkere afnemer geworden. Logisch dat er zoveel mensen overstappen.

Energie vergelijken websites, goed voor je portemonnee

Dat overstappen op het moment zo populair is, komt vooral door het gebruiksgemak van de vele vergelijkingssites. Op een site als Energieswitcher of Simpelswitch vind je heel overzichtelijk alle energieleveranciers naast elkaar. Kijken, kiezen en vergelijken is een makkie. Je komt vanzelf bij de goedkoopste leverancier uit. Als alleen een aantrekkelijk tarief je niet kan overhalen, zijn er ook nog talloze energie cadeaus, overstap premies of cashback acties die gewicht in de weegschaal leggen. Wat dacht je van kortingen tot wel € 200,- per jaar? Of een  €100,- cashback? Ook handige apps, barbecues en kortingspasjes voor een bouwmarkt behoren tot de vele welkomstcadeaus. De klant heeft wat te kiezen op de vergelijkingssites van Simpelswitch en Energieswitcher, en dat is vriendelijk voor je portemonnee.

Zo word je prijsbewust voor gas en stroom

Wil je niet jarenlang vastzitten aan één energieleverancier met een vast tarief, maar ga je voor een variabel en goedkoop? Onderzoek de mogelijkheden van vele energieleveranciers en vind degene die bij je past. Zorg vooraf voor inzicht in je verbruik, je type woning en de samenstelling van je huishouden. Je vindt er bekendere aanbieders als Nuon, Eneco, Oxxio. Maar ook heel interessante als Energiedirect, Qurrent en de Nederlandse Energie Maatschappij. Kies wat je uitkomt. Vast of variabel, grijs of groen, met een energie cadeau, een leuke welkomstpremie of tot €100,- cashback zo op je bankrekening bijgeschreven. Zeg maar wat jij aantrekkelijk vindt en ga voor de overstap naar een andere energieleverancier. Geen zorgen meer voor je gas of stroom. Voor de komende periode dan, want volgend jaar ga je weer op de site van Simpelswitch.nl en Energieswitcher.nl kijken welke energieleverancier dan bij jou past.

Stap voor stap veranderen van energieleverancier

Hoe gemakkelijk kan van energieleverancier veranderen zijn? Vergelijken, kiezen en dan in enkele eenvoudige stappen de overstap regelen. Of liever gezegd laten regelen. Voor een nieuw contract neem je de volgende stappen; lever enkele gegevens aan van je huidige contract. De nieuwe energieleverancier heeft de einddatum en de voorwaarden nodig om het oude contract op te zeggen en een nieuwe op te stellen. Geef de actuele meterstanden door en de levering kan van start gaan.

Oog voor het milieu 

Kies een variabel of een vast tarief. Voor hoeveel jaar wil je vast? Valt je oog op grijze of liever groene stroom? Bij groene stroom maak je gebruik van energie die is opgewekt met behulp van fossiele brandstof. Bij energie die is opgewekt met behulp van aardgas, aardolie of steenkool, komen broeikasgassen vrij. Deze zijn zoals bekend, schadelijk voor het milieu. Als je oog hebt voor een gezond milieu kun je kiezen voor groene stroom. Deze wordt schoon, duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. Er wordt gebruik gemaakt van onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon of biogas. Deze raken nooit op. Grijs of groen; overstappen loont de moeite. En met Energieswitcher.nl en Simpelswitch.nl ís het al zo’n kleine moeite. 

bron:
https://energieswitcher.nl/
https://simpelswitch.nl/


Deel: ' Energie vergelijken "Meer energie overstappers dan ooit" '
Lees ook