Deel Nederlandse alarmsystemen binnenkort nagenoeg onbruikbaar


Verifcatie van alarm per 1 april verplicht vanwege veel loos alam; bedrijfsleven slecht op de hoogte

AMSTERDAM, 20080123 -- Ruim 50% van de Nederlandse ondernemers geeft aan geen idee te hebben dat hun alarmsysteem vanaf 1 april 2008 nagenoeg onbruikbaar wordt. De overheid, brancheorganisaties en beveiligingsbedrijven doen er te weinig aan om duidelijke richtlijnen kenbaar te maken, vinden de ondernemers. Dit blijkt uit een onderzoek onder ongeveer 250 gebruikers van Cameramanager.com (www.cameramanager.com), d Nederlandse online dienst voor camerabeveiliging en alarmverificatie. Alarmen moeten vanaf 1 april dit jaar geverifieerd worden indien politie inzet met hoge prioriteit vereist is. Heeft er geen verificatie plaatsgevonden, reageert de politie in principe met lage prioriteit op het afgaan van een alarm.

Valse alarmen

De politie heeft met de beveiligingsbranche, verenigd in het Verbond van Beveiligingsorganisaties (VvBO), afspraken gemaakt dat het aantal valse alarmen teruggedrongen moet worden. Het hoge percentage valse alarmen staat de politie in de weg bij noodhulp en uitvoering van basistaken. Alarmen moeten dan ook vanaf 1 april dit jaar geverifieerd worden indien politie inzet met hoge prioriteit vereist is. De enigen die op dit moment een alarm kunnen en mgen verifiren zijn de Particuliere Alarmcentrales (PAC). Zij hebben hun klanten echter nog te weinig genformeerd vindt de meerderheid (63%) van de ondervraagden.

Problemen

Cameramanager.com voorziet grote problemen als ondernemers voor 1 april 2008 geen maatregelen hebben getroffen om hun alarm te laten verifiren. Wat er ook gebeurt, na 1 april zal de politie geen hoge prioriteit stellen aan niet geverifieerde alarmen. De kans dat dieven ongezien wegkomen wordt dus groter, iets waar de Nederlandse ondernemer absoluut niet bij gebaat is.

Video verificatie als d oplossing

Uit het onderzoek onder 250 actieve Cameramanager.com gebruikers blijkt dat bijna 80 % van de ondervraagden voorkeur geeft aan alarmverificatie middels (beveiliging-)camera's. Men vindt dat de alarmcentrale direct moet kunnen inkijken op locatie zodra het alarm afgaat. Dit scheelt de ondernemers enorm veel kosten en de pakkans wordt aanzienlijk groter doordat de politie direct hoge prioriteit geeft aan het alarm. Cameramanager.com voorziet samen met twee van Nederlands grootste Particuliere Alarmcentrales, Securitas Alert Services en Alarm Groep Meldnet, in een geschikte oplossing voor video verificatie. Het betreft een Plug & Play Panasonic camera die op Internet aan te sluiten is en waarmee een alarm direct te verifiren is. Het enige dat de ondernemer zelf moet doen is zijn camera eenmalig aanmelden bij Cameramanager.com. Binnen enkele stappen kan de alarmcentrale het beeld bekijken en zo alle alarmen die binnenkomen verifiren.


Deel: ' Deel Nederlandse alarmsystemen binnenkort nagenoeg onbruikbaar '
Lees ook