Lezing controversiële Amerikaanse politicoloog Norman Finkelstein


How to Solve the Israel-Palestine Conflict?

NIJMEGEN, 20120917 -- Israël moet de eerste stap naar een oplossing in het Israëlisch-Palestijns conflict zetten. Dat stelt de kritische Amerikaanse politicoloog Norman Finkelstein. Hij is te gast op dinsdag 25 september 2012 van 20.00 - 22.00 uur in het Collegezalencomplex van de Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1.

Israël moet zich tegenover de Palestijnen niet langer gedragen als een schurkenstaat maar zich conformeren aan het internationale recht en aan de mensenrechten, aldus Finkelstein.

Norman Finkelstein is gedurende zijn hele carrière het middelpunt van controverse geweest. Dat hij als joodse Amerikaan en zoon van overlevenden van de Holocaust kritiek heeft op Israël is voor velen onbegrijpelijk. Maar Finkelstein is stellig: juist een volk dat de Holocaust heeft meegemaakt zou zich fatsoenlijk moeten gedragen tegenover anderen.

Finkelstein besteedt ook aandacht  aan de rol die de Verenigde Staten, de Amerikaanse joodse gemeenschap en de opeenvolgende Amerikaanse presidenten spelen in het conflict in het Midden-Oosten.

Norman Finkelstein is Amerikaanse politicoloog, activist en publicist. Hij staat bekend als een scherpe criticus van de staat Israël en een pleitbezorger voor de Palestijnen.

Deelname € 9,50 | medewerkers en alumnipashouder RU € 7,- | studenten gratis

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/finkelstein


Deel: ' Lezing controversiële Amerikaanse politicoloog Norman Finkelstein '
Lees ook