Mensenrechten, een utopie? Mensenrechtenlezing door Hans Achterhuis


NIJMEGEN, 20121128 -- Zijn de mensenrechten een utopie of een realiseerbaar doel? Filosoof Hans Achterhuis, Denker des Vaderlands, geeft zijn visie op de haalbaarheid van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Dit doet hij op 10 december, de wereldwijde Dag van de Mensenrechten. Maandag 10 december 2012, 20.00 - 22.00 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1.

Soms lijkt de wereld een jungle en de strijd voor de mensenrechten een illusie. Zal het ooit de goede kant uitgaan? Of zijn mensenrechten alleen iets voor nette welvarende landen?

Filosoof Hans Achterhuis geeft zijn visie op de haalbaarheid van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Hans Achterhuis (1942) is emeritus hoogleraar Filosofie van de Universiteit Twente. Hij mengt zich regelmatig in maatschappelijke discussies. Sinds 2011 is hij ‘Denker des Vaderlands’. Thomas Mertens, hoogleraar Rechtsfilosofie aan de Radboud Universiteit, gaat met Hans Achterhuis in gesprek.

Deelname € 9,50 | medewerkers en alumnipashouder RU € 7,- | studenten gratis

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/achterhuis

De Mensenrechtenlezing is onderdeel van de Human Rights Day die elk jaar op 10 december georganiseerd wordt om de totstandkoming van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (1948) te vieren.

Deze lezing van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen is mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie en Media.


Deel: ' Mensenrechten, een utopie? Mensenrechtenlezing door Hans Achterhuis '
Lees ook