Oshkosh stelt Sandcat voor op International Armoured Vehicles

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20091116 --

Oshkosh Defence zal de pantsercapaciteiten van zijn voertuig onder de aandacht brengen op International Armoured Vehicles dat plaatsvindt van 1tot 5februari in het ExCel Centre in Londen.

Nu wereldwijd de vraag rijst naar de levering van verbeterde uitrustingen aan de troepen in Afghanistan, heeft Oshkosh aanzienlijke lof gekregen van de Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, die beweert dat de snelle opbouw van Oshkosh van een nieuwe klasse van militaire voertuigen die specifiek ontworpen zijn voor Afghanistan, een van de meest opmerkelijke inspanningen is in de defensie-industrie sedert de Tweede Wereldoorlog.

Met statistieken die aantonen dat tijdens gevechten door aanvallen op militaire pantservoertuigen acht Amerikaanse soldaten zijn omgekomen en nog eens veertig gewond zijn geraakt, groeit de behoefte om wereldwijd sneller inspanningen te leveren om de capaciteiten van militaire pantservoertuigen te verbeteren.

De nieuwe SandCat, het uiterst snelle, uiterst beschermde, uiterst manoeuvreerbare voertuig, kan specifiek worden geconfigureerd om een hele waaier aan functies te vervullen in om het even welke missie. De SandCat is op maat gemaakt voor operationele omgevingen: hij is de perfecte combinatie van prestatie van de missie, bescherming en nuttige last, waardoor hij beantwoordt aan strikte vereisten.

De tentoonstelling, die plaatsvindt naast de hoofdconferentie op International Armoured Vehicles, krijgt veel interesse van de gemeenschap van pantservoertuigen, en al meer dan 50 exposanten hebben zich ingeschreven. Oshkosh zal vergezeld zijn van een brede waaier aan voertuigbouwers en grote OEM’s, leveranciers van voertuigsystemen en dienstverleners. Tot de bedrijven horen onder meer Force Protection, Iveco, MDH Bioquell, Hutchison en Tyron.

In een tijd waarin militaire, politieke en industriële verplichtingen opkomen, is International Armoured Vehicles een evenement dat relevant is voor de gemeenschap van pantservoertuigen.

Voor meer informatie over de conferentie en de tentoonstelling,surf naar www.armoured-vehicles.co.uk voor meer details.

Over Defence IQ:

Sedert 2001 helpt Defence IQ bij de levering van essentiële informatie aan senior besluitvormers in de sectoren defensie, ruimtevaart en technologie, waarbij het kwesties aanpakt betreffende de meest recente defensieplannen, vereisten, programma’s en technologieën en hoe ze een invloed hebben op de mens. Defence IQ biedt senior vertegenwoordigers uit de militaire sector, regeringen en bedrijven informatieve conferenties in een informele omgeving, waarbij ze de meest recente plannen, vereisten, programma’s en technologieën bespreken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Amy Jeffray
Head of Marketing
9e jaarlijkse conferentie International Armoured Vehicles
+44 (0) 207 368 9306

amy.jeffray@iqpc.co.uk

Deel: ' Oshkosh stelt Sandcat voor op International Armoured Vehicles '
Lees ook