Emergent BioSolutions houdt Forum Biovoorbereidheid voor leden van de Parlementaire Vergadering van de NAVO

ROCKVILLE, Md.--(BUSINESS WIRE)-- 20100508 --

Emergent BioSolutions Inc. (NYSE:EBS) heeft het forum “Voorkomen van bioterrorisme, voorbereidheid en respons,” gehouden, een forum dat exclusief voor de leden van de Verenigde Vergadering van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) georganiseerd wordt. Deze één dag durende bijeenkomst bestond uit een interactieve bespreking met betrekking tot strategieën voor biovoorbereidheid en beste praktijken zoals financiering, ontwikkeling en opmaak van biodefensieve medische tegenmaatregelen, het creëren van strategische voorraden en de samenwerking binnen de internationale gemeenschap.

“Emergent is verheugd om dit forum voor de parlementaire leden van de NAVO te kunnen organiseren, als onderdeel van onze inspanning mensen in de hele wereld van biovoorbereidheid bewust te maken,” verklaarde Allen Shofe, senior vice-president public affairs, Emergent BioSolutions. “Centraal in onze doelstelling voor het bevorderen van de samenwerking binnen de internationale gemeenschap, staat de uitgebreide ervaring van enkele decennia die ons bedrijf heeft op het gebied van ontwikkeling, fabricatie en het leveren van medische tegenmaatregelen die doorslaggevend voor de biodefensie-infrastructuur van de Verenigde Staten zijn.”

“Het ondersteunen van de Biologische Wapenovereenkomst en internationale samenwerking in biodefensie zijn van zeer groot belang. Dit door Emergent georganiseerde forum is uiterst waardevol om ons als nationale wetgevers meer informatie over biovoorbereidheid te verschaffen en het idee te bevorderen de nationale biodefensiecapaciteiten te ondersteunen met behulp van de beste praktijken en ervaring die onze geallieerden ontwikkeld hebben,” zei de Canadese Senator Pierre Claude Nolin, NATO PA Treasurer en vice-voorzitter van het NATO PA Science and Technology Committee. “Wij zijn er vast van overtuigd dat de uitdaging van het bioterrorisme met internationale mechanismen moet worden aangepakt.”

Het senior management team van Emergent BioSolutions, met aan het hoofd Fuad El-Hibri, chairman en chief executive officer, en Daniel J. Abdun-Nabi, president en chief operating officer, vergezeld door andere experts in biovoorbereidheid, gaven een panorama van de wijze waarop de Verenigde Staten het bioterrorisme benadert. Ook werden de rol van het Ministerie van Defensie en het belang van internationale samenwerking onder de loep genomen. De sprekers waren: Congresman Mike Rogers (R-MI), Dr. Robert P. Kadlec, Directeur van PRTM Biodefense and Public Health Practice, Jim Saxton, ex-lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en Dr. Tevi Troy, Senior gast-fellow aan het Hudson Institute en vroegere adjunct-directeur van het Amerikaanse Departement voor Gezondheid en Welzijn.

De bezoekende delegatie, onder leiding van NAVO-functionarissen, bestond uit parlementariërs van de vertegenwoordigende NAVO-landen, waaronder Canada, de Tsjechische republiek, Frankrijk en Portugal. Het forum vond op 6 mei plaats in Washington, D.C.

Over Emergent BioSolutions Inc.

Emergent BioSolutions Inc. is een biofarmaceutisch bedrijf gericht op de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van vaccins en antilichaamtherapieën die het immuunsysteem bijstaan ter bestrijding of voor de behandeling van ziekten. Het door Emergent op de markt gebrachte product, BioThrax® (geabsorbeerde anthraxvaccin), is het enige vaccin dat door de Amerikaanse Food and Drug Administration is goedgekeurd ter bestrijding van de anthraxziekte. De productiepijplijn van Emergent is gefocust op besmettelijke ziekten, waarbij in de programma's de volgende ziekten de aandacht krijgen: anthrax, tuberculose, tyfus, griep en chlamydia. Extra informatie is te vinden op www.emergentbiosolutions.com.

Over de Parlementaire Vergadering van de NAVO

De Parlementaire Vergadering van de NAVO is de interparlementaire organisatie van wetgevers uit de lidstaten van het Noord-Atlantische Verdrag en 14 buitengewone leden. De Vergadering biedt een kritisch forum voor de internationale parlementaire dialoog over een grote verscheidenheid aan zaken op het gebied van veiligheid, politiek en economische zaken. Voor meer informatie, ga naar www.nato-pa.int.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Emergent BioSolutions
Investeerders:
Robert G. Burrows
Vice-president, investeerdersbetrekkingen
+1-301-795-1877
BurrowsR@ebsi.com
of
Media:
Tracey Schmitt
Vice-president, Corporate Communications
+1-301-795-1800

SchmittT@ebsi.com

Ticker_symbol NYSE:EBS

Deel: ' Forum "Voorkomen Bioterrorisme" voor leden NAVO Parlement '


Lees ook