Eerste mobiele aanbieder met verlaagde eu-tarieven


Nu al mobiel bellen in het buitenland voor 20 cent per minuut inclusief btw

AMSTERDAM, 20070523 -- Het Brits-Nederlandse TrendCall, specialist in internationaal bellen, introduceert een speciaal abonnement voor Nederlanders onderweg in Europa. Met een tarief van 17 cent per minuut voor gebeld worden in meer dan tachtig landen voldoet het abonnement van TrendCall ruimschoots aan het woensdag door het Europese parlement goedgekeurde voorgestelde maximumtarief van 24 cent per minuut. Alhoewel er nog geen maximumtarief is voor sms'jes gaat TrendCall alvast uit van 34 cent per bericht.

Melkkoe
Mensen met een tweede huis in het buitenland, internationale chauffeurs, zakenlieden en vakantiegangers weten hoe snel de rekening op kan lopen. Uit onderzoek door de Europese Commissie bleek dat het grensoverschrijdend bellen de melkkoe van de grote mobiele operators is. Na intensieve onderhandelingen legden de Europarlementsleden afgelopen woensdag een maximaal tarief vast van 49 cent voor bellen vanuit het buitenland en 24 cent voor gebeld worden in het buitenland, exclusief BTW. Voor sms'jes is voorlopig geen maximumtarief vastgesteld.

Europese Unie
Wanneer de Europese ministerraad in juni het voorstel van het parlement goedkeurt kunnen de kosten voor bellen vanuit andere lidstaten al in augustus met zestig procent dalen. Voorwaarde hiervoor is wel dat de klant zijn of haar provider vraagt om de nieuwe tarieven toe te passen. Voor klanten die niet zelf actie ondernemen zullen de tarieven automatisch drie maanden na publicatie van de verordening ingaan. Dit geldt ook voor klanten die reeds profiteren van bijzondere roamingtarieven of -pakketten en die hier door hun operator aan herinnerd zijn.

Scherpe Tariefsverlaging
TrendCall heeft de voorstellen van de Europese Commissie grondig bestudeerd. Het bedrijf presenteert een speciaal abonnement dat nu al ruimschoots voldoet aan de voorgestelde richtlijnen van de Commissie voor augustus. Door de scherpe tarieven levert het abonnement volgens TrendCall een besparing op de kosten op van ruim 60%.
Wie bijvoorbeeld op reis in Belgi of Duitsland op de gsm gebeld wordt, betaalt daarvoor bij de grote mobiele telecomproviders gemiddeld 1,15 euro per minuut. Dat wordt met het nieuwe abonnement van TrendCall 20 cent per minuut, inclusief btw. Wie in Spanje of Polen naar Nederland belt, betaalt nu bij de grote mobiele telecomproviders gemiddeld 1,15 Euro per minuut. Dat wordt met het TrendCall abonnement 59 cent per minuut, inclusief btw.
Overigens geldt de korting ook buiten de EU: de tarieven zijn van toepassing op ruim 170 netwerken in 85 landen.

TrendCall
TrendCall is een Mobiele Virtuele Netwerk Operator opgezet door een aantal technologische bedrijven uit Engeland en Nederland. TrendCall is n van de weinige operators die gsm roaming technologie gebruiken in combinatie met voip. Overstappen naar TrendCall met behoud van nummer is mogelijk.
Het Nederlandse hoofdkantoor van TrendCall is gevestigd in Amsterdam. De website van TrendCall is te vinden op www.trendcall.nl


Deel: ' Eerste mobiele aanbieder met verlaagde eu-tarieven '
Lees ook