FAMILIA ( Directe Democraten ) luidt alarmklok over ESM-stemming


150 Duitse economen waarschuwen in een open brief voor de gevaren van de besluiten die de Duitse bondskanselier Angela Merkel op de EU-top gedwongen werd te nemen met de andere leiders van de eurolanden. De brief is gepubliceerd in de Frankfurter Allgemeine Zeitung van 5 juli 2012.

DEN HAAG, 20120705 -- De stap naar een bankenunie die op de EU-top van 28 en 29 juni 2012 werd gezet, met de opdracht aan de ECB om het Europese toezicht op banken op zich te nemen en de mogelijkheid om banken direct van nieuw vermogen te voorzien uit de euro-noodfondsen, levert volgens de economen te grote risico’s op voor Duitse belastingbetalers, gepensioneerden en spaarders.

De oproep van de Duitse economen wordt ook in Nederland gehoord.

http://www.duitslandweb.nl/mediaarchief/2012/27/prominente-economen-keren-zich-tegen-europabeleid-merkel.html

Rutte aangevallen om directe steun bankenDEN HAAG - Premier Rutte is donderdag door een groot deel van de Tweede Kamer aangevallen om het direct steunen van banken uit het noodfonds ESM.   


Tijdens een debat in de Tweede Kamer op 5 juli 2012 heeft de demissionaire minister president Mark Rutte duidelijk gemaakt dat het kabinet nu nog geen duidelijkheid heeft over de juridische aspecten van de tijdens de EU-top gemaakte afspraken en daarom wacht op de uitkomsten van juridisch onderzoek. De Tweede en Eerste Kamer zullen zodra mogelijk worden betrokken in de discussie over de uitkomsten van de juridische analyses over het ESM en de eventuele wijziging van de verdragsteksten die nodig zal zijn om het direct steunen van banken in plaats van landen mogelijk te maken.

Zie ook:

FAMILIA ( Directe Democraten ) wacht op Constitutionele Hof in Karlsruhe

FAMILIA ( Directe Democraten ) zet ESM-debat schaakmat

FAMILIA ( Directe Democraten ) spoort de Minister van Financien aan


Deel: ' FAMILIA ( Directe Democraten ) luidt alarmklok over ESM-stemming '
Lees ook