Britten wacht mogelijk duurdere reisverzekering vanwege Brexit


UTRECHT, 20160831 -- De Brexit brengt enorme gevolgen met zich mee, ook voor de gewone Brit. Zo gaat het huidige, Britse systeem van reisverzekeringen als gevolg van het vertrek uit de EU waarschijnlijk flink op de schop. Reisverzekering.net zocht uit hoe de Brexit deze verzekeringen precies zal beïnvloeden en wat dat financieel gezien voor de Britten betekent.

Wanneer Europeanen op reis gaan, hoeven zij dankzij de Europese EHIC-kaart in specifieke gevallen van plotselinge medische hulp geen geld voor te schieten. De kaart toont aan dat de betreffende persoon verzekerd is bij een Europese verzekeraar, waardoor de rekening van de hulp direct naar de verzekeraar gaat.

Als gevolg van de Brexit blijkt uit onderzoek van Reisverzekering.net dat  de EHIC-kaart zeer waarschijnlijk wegvalt voor de Britten. Zonder reisverzekering op reis gaan, iets wat jaarlijks nog zo’n 20 procent van de Britten doet, brengt in dat geval enorme financiële risico’s met zich mee. Een ander gevolg van het verdwijnen van de EHIC-kaart is dat de premies van de reisverzekeringen waarschijnlijk omhoog gaan met zo’n 10 tot 20 procent, aldus Reisverzekering.net.


Deel: ' Britten wacht mogelijk duurdere reisverzekering vanwege Brexit '
Lees ook