Schoonmaakbeweging start stedenreferendumtour door Nederland


APELDOORN, 20160219 -- Op 24 februari start schoonmaakbeweging Vrede & Recht de 36-stedentour door Nederland vanwege het referendum op 6 april over het EU-verdrag met Oekraïne. Op 5 april zal de de tour worden afgesloten in Amsterdam. Vrede & Recht start met een bezoek aan Leeuwarden. Dagelijks bezoekt de karavaan een stad, drie per provincie. Voor 25 februari staat Heerenveen op de planning en op vrijdag 26 februari Sneek. Daarna gaat de karavaan naar Groningen.

De karavaan van de schoonmaakbeweging nodigt iedere geïnteresseerde uit voor een bezoek aan de witte bus wanneer deze in een van de 36 steden langs komt.

Vrede & Recht, beweging voor schoon Nederland, heeft van de referendumcommissie subsidie gekregen om de stedentour van zes weken mogelijk te maken.

De beweging is fel tegenstander van het associatieverdrag met Oekraïne en raadt iedereen aan tegen te stemmen tijdens het referendum op 6 april.

[Schoonmaakbeweging start stedenreferendumtour door Nederland]

V&R wil straks via de reguliere verkiezingen zitting nemen in de Kamer en daar geen politiek bedrijven, maar uitsluitend gaan schoonmaken.De beweging roept de burger op om samen de samenleving te hervormen, schoon te maken van corruptie, van doofpotpraktijken, van bevoordeling van een kleine groep rijken, vrij van de EU en de dictatuur van de Eurogroep, vrij van de NAVO en vrij van de overheersende macht van de banken.

De schoonmaakbeweging wil dat mensen vreedzaam naast elkaar kunnen leven. Voor de meeste burgers is oorlog geen optie. Het opdrijven van de spanning in Oekraïne en Rusland doordat het Westen zijn invloedssfeer naar het oosten wil uitbreiden met een associatieverdrag moet stoppen.

Het referendum is een schijnvoorstelling. Het geeft de burger geen zeggenschap, want uiteindelijk kan de Tweede Kamer er mee doen wat ze wil en datzelfde geldt voor de Europese Commissie.

V&R wil dat eerst de basis schoon gemaakt wordt, daarna kan er nagedacht worden met welke landen Nederland nieuwe verdragen wil sluiten.

vrede-recht.nl


Deel: ' Schoonmaakbeweging start stedenreferendumtour '
Lees ook