Huizenbezitters betalen vaak teveel belasting door te hoge WOZ-waarde


SCHAGEN, 20150226 -- Bezwaarmaker.nl, verzorgt op professionele en doeltreffende wijze de WOZ-bezwaar procedure voor alle particulieren en bedrijven die zich aanmelden, van begin tot einde. Op het moment dat de procedure gegrond blijkt vergoedt de gemeente de gemaakte kosten en is deze dus kosteloos. Mocht de procedure ongegrond zijn, brengt Bezwaarmaker.nl geen kosten in rekening en blijft deze dus kosteloos. Alleen al in 2013 en 2014 heeft bezwaarmaker.nl € 783.526,- weten te besparen voor mensen die zich hadden aangemeld.

Wat gaat er mis
De systemen en computermodellen waar veel gemeenten gebruik van maken, bij het vaststellen van de WOZ-waarde, blijken onnauwkeurig te zijn. Deze kunnen per definitie ook geen rekening houden met bijvoorbeeld achterstallig onderhoud van een object of de infrastructuur rondom een object. De afwezigheid van vergelijkbare objecten in de buurt is een andere horde voor de bovengenoemde systemen. Dat is dan ook de reden waarom de WOZ-waarde van een woning of stuk grond soms sterk kan afwijken van de werkelijkheid. Volgens de vorige Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer laat 78 procent van de Nederlanders zich dan ook negatief uit over de procedure van het vaststellen van de WOZ-waarde. Voorts stelt hij dan ook dat het zeker zinvol is om bezwaar te maken tegen een WOZ-beschikking op het moment dat deze onbegrijpelijk is of als een vreemde waarde overkomt.

Gemeenten lappen de regels aan hun laars
Volgens de vereniging Eigen Huis lappen veel gemeentes de regels voor het afhandelen van WOZ- bezwaarschriften aan hun laars. Ze gaan bijvoorbeeld niet in op argumenten waarmee huiseigenaren willen aantonen dat de getaxeerde waarde van hun woning te hoog is. Uit ervaringen van huiseigenaren blijkt vaak dat een aantal gemeenten pas bij de beroepsprocedure de moeite nemen om in te gaan op de oorspronkelijke redenen van het bezwaar. Vaak doet de gemeente vlak voor de gerechtelijke procedure nog een schikkingsvoorstel, soms zelfs zonder dat dit op papier wordt gezet. Burgers ervaren dit handjeklap als vreemd, onjuist en soms zelfs als intimiderend.

bezwaarmaker.nl
Al 19.857 particulieren hebben zich via www.bezwaarmaker.nl aangemeld om bezwaar te maken tegen een verkeerde WOZ beschikking. Een te hoge WOZ-waarde kost tussen € 63,- en € 2.538,- per jaar. Over de looptijd van een hypotheek (30 jaar) betaalt men dus tot € 76.140,- te veel belasting. Alleen al in 2013 en 2014 heeft bezwaarmaker.nl € 783.526,- weten te besparen voor mensen die zich hadden aangemeld. een aantal recensies:

Dhr. Broers, Heiloo. Eigenaar vrijstaande woning.:
" De reden dat ik bezwaar wilde maken tegen de WOZ waarde van mijn huis was omdat de WOZ waarde ineens omhoog schoot van 563.00 naar 683.000. Ik schrok hier heel erg van en ben toen even gaan nadenken. Eerst wilde ik zelf bezwaar gaan maken maar daarna bedacht ik mij dat iemand die hier meer verstand van heeft meer kans maakt. Ik ben toen op google gaan zoeken en ik kwam terecht bij bezwaarmaker.nl. De site sprak mij erg aan, het is duidelijk en overzichtelijk. En het feit dat het bedrijf in de buurt gevestigd is vond ik een prettig idee. Ik ben tevreden over hoe het proces is verlopen."

Ger De Geus uit Noord Scharwoude:
"Jullie know how en volhardend zijn geweldig, waar anderen die wij in het verleden hebben ingeschakeld in gebreke zijn gebleven!"

Makelaardij uit Wouters Slijkerman:
"Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening van Bezwaarmaker.nl Dit bedrijf heeft ons bezwaar afgewikkeld, waarbij de volledige WOZ-aanslag is kwijt gescholden."

Geïnteresseerden worden vriendelijk verzocht zich hier vrijblijvend aan te melden indien zij ook van mening zijn dat hun WOZ beschikking onredelijk is.


Deel: ' Huizenbezitters betalen vaak teveel belasting door te hoge WOZ-waarde '
Lees ook