Veel respons op bliksemactie Europarlementslid inzake pensioenen


Na eerste dag 1.400 reacties op bemoeienis EU

BRUSSEL, 20101109 -- De petitieactie van Europarlementslid Kartika Liotard tegen EU-bemoeienis met de Nederlandse pensioenen, heeft tot dusver 1.400 reacties opgeleverd. Liotard (Verenigd Links) is blij met de grote respons: "Het toont aan dat burgers wel degelijk interesse hebben in Europa, als je ze maar actief om hun mening vraagt. Ik begrijp niet dat de Europese Commissie zlf niet in staat is om reacties uit de samenleving los te krijgen, voordat ze begint met nog meer EU-regels."

Naast ondertekende petities via haar website www.nietzomaar.nl ontvangt het Europarlementslid ook veel persoonlijke reacties via mail, fax en telefoon: "Laat de EU het niet in haar hoofd halen te gaan graaien in onze pensioenpotten voor landen, die wij uiteraard wel moeten helpen. Voor die hulp zijn andere methoden," schrijft ene mijnheer Oudesluijs. "Goed dat dit onder onze aandacht wordt gebracht, maar waarom pas nu?" vraagt een andere inzender zich af, wijzend op de sluitingsdatum voor reacties, 15 november. Verwijzend naar het Nederlandse pensioenstelsel mailt een bezorgde Linda: `Daar hebben wij jarenlang voor betaald. Zijn ze gek daar in Brussel, laat ze iets nuttigs gaan doen.' Kees uit Lelystad vreest dat Europa opnieuw niet naar de Nederlandse burger luistert: `Nadat Balkenende ons vetorecht heeft verkwanseld zijn nu onze pensioenen aan de beurt? Europa zou zich niet moeten bemoeien met wat wij binnen onze landsgrenzen voor onszelf regelen. Europa heeft al veel te veel invloed. Men moet het niet in het hoofd halen om aan mijn pensioen te komen."

Kartika Liotard roept op om te blijven reageren: "Veel burgers willen niet dat Europa haar invloed uitbreidt ten koste van ons pensioenstelsel," zegt zij. "Hoe meer mensen van zich laten horen, hoe sterker het signaal aan de Europese Commissie." Reageren op het Europese Groenboek over pensioenen kan tot maandag 15 november. Maar ook via www.nietzomaar.nl. Speciaal voor mensen zonder internet verschijnt er woensdag 10 november in dagblad Metro nog een advertentie van Kartika Liotard over haar petitieactie.

Verenigd Links Europees ParlementNoot voor redacties:

Deel: ' Veel respons op bliksemactie Europarlementslid inzake pensioenen '
Lees ook