Belastingbetalers voor verlagen fiscale bijtelling op autos


AMSTERDAM, 20071009 -- Via de nieuwe internet-community Belastinglobby stemmen Nederlandse belastingbetalers voor het verlagen van fiscale bijtelling op autos. Op www.belastinglobby.nl stemmen belastingbetalers op wekelijkse acties voor belasting-verlagingen met als doel meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en een betere besteding van belastinggeld. Een actie voor het verlagen van fiscale bijtelling op autos is n van vele acties die gaan volgen.

De kabinetsplannen om de fiscale bijtelling voor privgebruik te verhogen zorgen voor een koopkrachtvernietiging van gemiddeld 0,9% of 283,50 euro voor ruim 700.000 werknemers met een leaseauto (bron: De Unie). Het leasetarief voor een auto is al veel te hoog door 45% BPM, 19% BTW en 80% accijnzen. Het priv gebruik nog meer belasten door het verhogen van de bijtelling is niet langer acceptabel. De maatregel is inproductief omdat veel mensen vanwege de hoge heffingen een tweede auto nemen voor priv-kilometers om de bijtelling te voorkomen. Zijn de politici blind en doof geworden voor de belangen van ruim 700.000 leaserijders en hun gezinnen?

Belastingbetalers ondersteunen zinvollere acties van leasemaatschappijen om de bijtelling te verlagen of te heffen in relatie tot de mileuklasse van de auto. Daarbij eisen belastingbetalers een gentegreerd plan voor de totale autolasten en een maximum aan heffingen op bezit en gebruik van auto's.

Over Belastinglobby

Belastinglobby is begonnen op 1 september 2007 en is de niet-politieke internet-community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Deze betalen samen jaarlijks ruim 130 miljard euro aan belastingen. Belastinglobby geeft iedereen, ongeacht financile positie, leeftijd of politieke kleur, de mogelijkheid om te stemmen. Naast n keer in de vier jaar op politici en hun plannen, kunnen belastingbetalers nu elk uur van de dag stemmen. Op acties die belastingen verlagen, het besteedbaar inkomen verhogen en de resterende belastingen beter besteed laten worden. De wekelijkse acties worden in de media gebracht en op termijn op de politieke agenda geplaatst door te lobbyen met het aantal belastinglobbyisten en stemmen. De oprichters van Belastinglobby zijn geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby streeft naar:
1. Meer besteedbaar inkomen
2. Minder belastingen
3. Betere besteding van belastinggeld


Doe mee, tel mee, stem mee
Een stem uitbrengen voor verlagen fiscale bijtelling op autos of n van de andere belastingverlagende acties kan door gratis de actie te tekenen via de website www.belastinglobby.nl. Of via mobiel, door een SMS bericht te sturen naar nummer 3010 met de tekst LOBBY BIJTELLING (0,60 e.p.o.b.).


Deel: ' Belastingbetalers voor verlagen fiscale bijtelling op autos '
Lees ook