Politieke omwenteling: Nederland kiest zijn nieuwe Minister president


HOOFDDORP, 20061011 -- Niet D '66 zorgt voor innovatie bij de verkiezingen, maar de Nieuwe Leiders beweging. Van 11 oktober tot en met 21 november 2006 kan iedereen via de website www.NieuweLeiders.nl aangeven wat de belangrijkste eigenschap van de Nieuwe minister president moet zijn. Zo bepalen de kiezers het gewenste leiderschapsprofiel. Wie is de echte, gekozen leider van Nederland? Op 22 november houdt Nieuwe Leiders de belangrijkste politici langs deze democratische meetlat.

Nederland heeft dringend nieuwe leiders nodig. De samenleving verhardt en we raken in internationaal opzicht economisch achterop. De economische uitdagingen, politieke en maatschappelijke veranderingen aan het begin van deze 21e eeuw schreeuwen om een andere aanpak, om leiderschap. Daarom organiseert Nieuwe Leiders in de periode 11 oktober tot en met 21 november 2006 de eerste Leiderschapsverkiezingen.

Via de website www.NieuweLeiders.nl kunnen alle Nederlanders hun stem uitbrengen op de leiderschapcompetentie van hun keuze. Uit deze stemmen wordt een democratische meetlat van topcompetenties samengesteld die bepalen welke politicus een leider is. Nieuwe Leiders houdt op 22 november alle belangrijke politici langs deze meetlat.

Alle voorgestelde competenties worden ter toetsing voorgelegd aan De Raad van Inspiratie onder leiding van Prof. Dr. Jan Moen, hoogleraar Management en Organisatie, verbonden aan de Universiteit van Tilburg en auteur van het boek "Brevet van Leiderschap".

Een tweede toetsing vindt plaats bij alle kiezers met behulp van de dagelijkse Leiderschap Poll. In deze poll wordt een mening gevraagd over de relatieve belangrijkheid van de leiderschapscompetenties.

De verkiezingen worden ondersteund door het Forum voor Democratische Ontwikkeling.


Deel: ' Politieke omwenteling Nederland kiest zijn nieuwe Minister president '
Lees ook