Poltweet.nl: Femke Halsema populairste politicus op Twitter


Nieuwe website Poltweet.nl laat twitteren met politici, ministers en parlementsleden

UTRECHT, 20100317 -- Twitter berichten van politici zijn voortaan eenvoudig te bekijken op Poltweet.nl. De nieuwe website geeft een realtime overzicht van de nieuwste tweets van parlementsleden en (demissionair) ministers. Enkele namen die te zien zijn op Poltweet: Jan-Peter Balkenende, Job Cohen, Geert Wilders, Mark Rutte, Femke Halsema, Alexander Pechtold, en vele anderen. Volgens de statistieken van Poltweet is Femke Halsema de populairste twitteraar.

In aanloop naar de verkiezingen gebruiken politici massaal Twitter. Zij schrijven over hun politieke mening, maar ook over hun dagelijkse belevenissen. Momenteel worden er honderden tweets per dag verstuurd door de politici. Op Poltweet.nl worden al deze tweets realtime verzameld en op een overzichtelijke manier gepubliceerd. Hierdoor blijft het publiek gemakkelijk op de hoogte van de allernieuwste politieke tweets.

Populairste Politicus
Uit de statistieken van Poltweet.nl blijkt dat Femke Halsema momenteel de populairste politicus is op Twitter met 38750 personen die haar volgen. Zij wordt kort gevolgd door demissionair minister Maxime Verhagen. Hij heeft 33611 volgers. Alexander Pechtold staat op gepaste afstand derde met 21000 volgers. Ook op Twitter is Geert Wilders in opkomst. Hij heeft nu 15440 mensen die hem volgen.

Viptweet
Poltweet.nl is een initiatief van Uppercast, een jong internetbedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen, produceren en exploiteren van internetconcepten. Een ander initiatief uit de stal van Uppercast is Viptweet.nl. Hierop zijn alle tweets te lezen van Bekende Nederlanders, beroemdheden en VIPS.

https://poltweet.nl


Deel: ' Poltweet.nl Femke Halsema populairste politicus op Twitter '
Lees ook