VVD krijgt meeste stemmen singles


OOSTERHOUT, 20120912 -- De VVD mag vandaag rekenen op de stem van de single. Uit een steekproef van Online Magazine Singlessite.nl blijkt dat 18 procent van de alleenstaanden Mark Rutte graag opnieuw in het torentje ziet zitten. Diederik Samsom ligt ook goed bij de single Nederlander. 15 procent van hen zal vandaag zijn stem uitbrengen op de leider van de PvdA.

Kleur bekennen De strijd tussen Geert Wilders en Emile Roemer blijft bij de single onbeslist. Zowel de PVV als SP ontvangen volgens de steekproef 14 procent van de stemmen. Nog eens 8 procent van de alleenstaanden in Nederland ziet in Alexander Pechtold als de gedroomde opvolger. Partijen als CDA, Groen Links en de ChristenUnie blijven steken op 5 procent. Het minst in zijn sas is de single met de SGP. Slechts 2 procent brengt zijn stem uit op Kees van der Staaij.

Verdieping Van alle ondervraagden heeft 30 procent zich echt verdiept in de partijprogramma’s en bekeken wat men voor de singles in petto heeft. Om tot een definitieve keuze te komen maakt de helft van hen gebruik van online stemwijzers een derde van de alleenstaanden volgt alle debatten op televisie. 

Vertrouwen Het vertrouwen van de single in de Nederlandse politiek is niet al te groot. Meer dan de helft zegt weinig tot geen vertrouwen te hebben in onze politieke leiders. Slechts 8 procent is er volkomen van overtuigd dat ons land straks in goede handen is.


Deel: ' VVD krijgt meeste stemmen singles '
Lees ook