Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken


OSS, 20161025 -- De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte, medeoprichter van Op Orde. De gemeente wil met de software van Op Orde een efficiëntere samenwerking met externe partijen en een betere administratie bewerkstelligen.

Apps voor in de buitenruimte
[Op Orde logo] “Op Orde gaat de gemeente Oss ondersteunen in haar werkzaamheden in de buitenruimte. Door gebruik te maken van de software van Op Orde zal de gemeente komen tot een betere samenwerking met externe partijen die voor de gemeente werkzaam zijn in de buitenruimte” aldus Jeroen Lugte. De werkzaamheden in de buitenruimte bestaan uit onder meer het onderhoud van de beplanting en het vegen van de straat. Op Orde zal hiervoor een aantal apps samenstellen, die ook door de externe partijen gebruikt kunnen worden. Zo kunnen zij via de app opdrachten ontvangen en deze ook als voltooid aangeven bij medewerkers van de gemeente. Dossiers worden tijdens de afhandeling meteen gevormd. Het samenstellen van de apps zal in nauwe samenwerking met de gemeente Oss gebeuren.

Op Orde
In 2013 richtte Jeroen Lugte samen met Rick van der Hel ICT-bedrijf Op Orde op. Het bedrijf biedt hun eigen softwareplatform met dezelfde naam aan voor het eenvoudiger registreren en uitvoeren van taken op locatie. Toezicht en handhaving zijn de voornaamste gebruikers van het softwareplatform maar het heeft ook andere toepassingen. Onder andere de Provincie Zuid-Holland, Omgevingsdienst Utrecht en de gemeente Diemen behoren tot de afnemers van de software van Op Orde. De gemeente Oss zal zich nu ook als klant aan Op Orde verbinden.

Software begin 2017 in gebruik genomen
Naar verwachting zal de samenwerking tussen de gemeente Oss en Op Orde spoedig de eerste resultaten opleveren. Jeroen Lugte: “In de komende maanden zullen in co-creatie met de medewerkers de apps worden samengesteld en getest. Het is de bedoeling dat begin 2017 het systeem daadwerkelijk in gebruik wordt genomen.”

Jeroen Lugte
Voordat hij Op Orde oprichtte was Jeroen Lugte jarenlang werkzaam in de publieke sector. Zo was hij leidinggevende bij de Rijksbelastingdienst en in verschillende functies directeur bij de gemeente Rotterdam. Zijn voornaamste doel bij deze werkzaamheden was altijd het professionaliseren van de organisatie waar hij leiding aan gaf. Lugte gaf hierbij een belangrijke rol aan goede ondersteunde software. Zo liet hij het softwareprogramma van zijn eenheid bij de Belastingdienst herprogrammeren  waardoor enorme versnellingen in de afhandeling werden bereikt.  Bij de Gemeente Belastingen in Rotterdam heeft hij een nieuw belastingpakket (ONS) laten maken en werkte hij bij Stadstoezicht mee aan de ontwikkeling van een handterminal. Met zijn bedrijf en softwareplatform Op Orde richt Lugte zich nu volledig op het ontwikkelen en aanbieden van software die administratieve taken uit handen neemt en werken op locatie efficiënter en voor de medewerkers leuker maakt. 


Deel: ' Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken '
Lees ook