Deelraad- en voorraadsvergaderingen Hoogvliet online


Rotterdam, 20111124 -- Sinds kort zijn alle vergaderingen van de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet via internet te beluisteren. De audio-opname van iedere vergadering is na afloop beschikbaar in een eenvoudig doorzoekbaar archief. Voor de audioverslaglegging is Hoogvliet een samenwerking aangegaan met het Rotterdamse bedrijf NotuBiz, specialist in informatievoorziening van politieke organen. De vergaderingen zijn te raadplegen via hoogvliet.raadsinformatie.nl.

De beslissing om over te gaan tot digitaal archiveren van de raadsvergaderingen en bijeenkomsten via het internet is een belangrijke stap voorwaarts in de democratische processen binnen de deelgemeente Hoogvliet. Doordat de geluidsopnames van vergaderingen na de vergadering online beschikbaar komen, wordt de gemeentepolitiek beter toegankelijk. De vergaderingen zijn door iedereen achteraf gemakkelijk te beluisteren. Bovendien bespaart Hoogvliet door deze overstap veel geld, omdat de kosten voor het notuleren wegvallen.

Na de vergadering is het geluid van de vergadering online beschikbaar in de vorm van een zogenaamd audioverslag. Deze verslagvorm maakt het eenvoudig om specifieke delen van de vergadering terug te luisteren. Het audiobestand is zodanig bewerkt dat allerlei zoekopdrachten mogelijk zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk te zoeken op agendapunten, thema’s of sprekers.
Deelgemeente Hoogvliet en NotuBiz en bouwen zo samen aan democratie.


Deel: ' Deelraad- en voorraadsvergaderingen Hoogvliet online '
Lees ook