Journalisten kiezen Utrechts beste raadslid


Jesse Klaver maakt nieuws GroenLinks bekend tijdens Utrechts verkiezingsdebat

UTRECHT, 20140308 -- Studentenvereniging S.S.R.-N.U. organiseert op dinsdag 11 maart aanstaande hét verkiezingsdebat van Utrecht met kopstukken van de lokale CDA, VVD, D66, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en de SP. Ook de potentiële nieuwkomers Stadsbelang Utrecht en Student&Starter zullen vertegenwoordigd zijn. Tevens zal tijdens dit debat de prijs worden uitgereikt aan het beste raadslid van de afgelopen twee jaar.

S.S.R.-N.U. heeft hiervoor een verkiezing uitgeschreven onder gerenommeerde politiek journalisten in Utrecht. Zij nomineerden voor deze prijs Bram Fokke (D66), Willem Buunk (VVD), Marleen Haage en Gadiza Bouazani (beide PvdA), Steven de Vries en Patricia Wijntuin (beide GroenLinks), Vincent Oldenborg (Leefbaar Utrecht)en Michel Eggermont (SP). De winnaar van de vorige editie (2010-2012), Marry Mos van GroenLinks, zal tijdens het debat de prijs aan haar opvolger uitreiken.

Aanwezig zijn ook Jesse Klaver (Tweede Kamerlid GroenLinks) en Rutger Bregman (columnist bij De Correspondent en Volkskrant). Zij maken deel uit van het debatpanel en beoordelen samen met het publiek de deelnemers op hun debatvaardigheden.

Echter ook om andere reden is Jesse Klaver aanwezig dinsdag. Hij zal dit grote nieuws zelf bekend maken tijdens het debat bij S.S.R.-N.U.

Het debat vindt plaats in de sociëteit van S.S.R.-N.U aan de Oudegracht 32. Vanaf 19:30 uur zullen de deuren geopend zijn, vanaf 20:00 uur zal er gedebatteerd worden over thema’s als Utrecht als studentenstad, economie, milieu, integratie en veiligheid. Het debat staat onder leiding van de ervaren Utrechtse debatleider Jannes Herman-Mostert. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

S.S.R.-N.U. staat middenin studentenland én de maatschappij. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 organiseerde deze vereniging het grootste lijsttrekkersdebat van Utrecht, welke door de debaters en bezoekers als 'het beste studentendebat van Utrecht' werd bestempeld. Op 18 januari 2012 werd dit debat herhaald om de lokale partijen te bevragen naar de verkiezingsbeloftes van 2010. S.S.R.-N.U. verwierf in 2012 ook bekendheid door haar debatten over de toekomst van Europa en de betekenis van populisme. De sociëteit aan de Oudegracht is de ideale locatie voor een zowel inhoudelijke, betrokken als studentikoze sfeer.


Deel: ' Journalisten kiezen Utrechts beste raadslid '


Lees ook