Nieuw platform: GoedkopereOverheid.nl


Nederlandse overheid moet kleiner, efficiënter en goedkoper

ASSEN, 20110510 -- Op veel websites en andere publicaties vind je verspreid talloze commentaren over missers en verspilling van onze overheid. Kortgeleden verscheen er een nieuwe website: www.goedkopereoverheid.nl. Een platform opgezet uit onvrede met de huidige gang van zaken bij de overheid.
 De makers van deze site vinden dat het hoog tijd wordt om aan de voortdurende lastenverhogingen die de burgers worden opgelegd een halt toe te roepen.
 Deze website laat daarom gecombineerd zien hoe gemakkelijk de Nederlandse overheid het geld van de Nederlandse burgers uitgeeft. Lezers kunnen op deze site ook zelf berichten plaatsen en commentaar geven op al gepubliceerde berichten.

Groeiende bureaucratie, luxe gebouwen
Het aantal ambtenaren en anderen in openbare functies steeg tot voor kort continu. De gebouwen waarin zij zijn gehuisvest worden steeds ruimer en luxueuzer. De kosten daarvan worden steeds eenvoudig via bekende en/of verborgen belastingen op de bevolking verhaald. 
Geen enkele regering (van welke kleur dan ook) had tot nu toe de wil, de moed of het vermogen de stijging van overheidskosten een halt toe te roepen. 
Men zegt het wel bij verkiezingen, maar doet het niet!

Fouten nauwelijks bestraft
Zelden worden hoge overheidsfunctionarissen afgerekend op missers of wanbeleid dat vaak miljoenen tot honderden miljoenen kost. Veel geld wordt verspild of niet teruggehaald, meevallers worden snel weer uitgegeven. Budgetten bij de overheid worden aan het eind van elk jaar bij voorkeur opgemaakt om toch vooral in volgende jaren niet minder te krijgen.

Trend ombuigen!
Waarom moet onze overheid continu groter worden? Dat is voor de betrokkenen wel comfortabel, maar absoluut niet nodig en rampzalig voor de Nederlandse burgers. Met meer efficiency en straf beleid zou onze overheid kleiner en goedkoper kunnen worden, volgens de makers van GoedkopereOverheid.nl.


Deel: ' Nieuw platform GoedkopereOverheid.nl '
Lees ook