Voormalige Wethouders Lisse priv aansprakelijk gesteld voor claim


Claim van projectontwikkelaar Romeyn niet op het bordje van de belasting betaler

LISSE, 20080331 -- Voormalige wethouders Prins (huidige wethouder Vlissingen) en Moolenaar van Gemeente Lisse zijn aansprakelijk gesteld voor de claim van EUR 183.000 die Projectontwikkelaar Romeyn te Lisse heeft toegewezen gekregen van de rechter. Van Rheenen (inwoner van Lisse en landelijk politiek actief) heeft dit schriftelijk verstuurd aan beide (voormalige) ambtsdragers. Tijdens een aanbesteding van een pand had Romeyn als hoogste ingeschreven en hebben de wethouders na de sluitingsdatum het pand nog aan een andere gegadigde verkocht,

De bestuurdersaansprakelijkheid verzekering lijkt niet uit te willen keren omdat er onjuist gehandeld zou zijn en komt de claim dus uit de knip van de belasting betaler die mogelijk op kan lopen tot 6 miljoen .
De inwoners van Lisse zullen de misstappen dus op moeten hoesten en daar neemt van Rheenen geen genoegen mee.
Uit een onderzoek bleek dat 75 % van de ondervraagden zich hierin kunnen vinden de ex wethouders aansprakelijk te stellen.
De immuniteit van de ambtsdragers lijkt volgens de mening van van Rheenen geen rol te spelen in deze.
Wanneer je wethouder bent en het risico neemt dat er een claim opgelegd kan worden kan je de aansprakelijkheid in de private sfeer neerleggen omdat dit onaanvaardbaar besturen is.
De aansprakelijkheid wordt naar zijn mening nog sterker door het feit dat getuigen naar een rancune verwijzen.
Er zou uit rancune niet aan Romeyn zijn gegund en dat zou de aansprakelijkheids stelling nog meer versterken.
Na twee jaar onderzoek door van Rheenen is er naar zijn mening voldoende grond om te rechten.
De voormalige wethouders hebben ieder twee weken de tijd gekregen om de 183000 aan te zuiveren in de gemeentekas en anders zal van Rheenen hen in rechte betrekken.


Deel: ' Voormalige Wethouders Lisse priv aansprakelijk gesteld voor claim '
Lees ook