Dode huisdieren verdwijnen anoniem in destructieton


Animal alert roept instanties op van dode dieren eerst de chip te controleren en gegevens door te geven

Den Ham (Ov), 20110216 -- De website AnimalAlert.nl roept de Vereniging Nederlandse Gemeenten op alle dode dieren te controleren op de transponder (chip), voordat ze in de kadaverkoeling of destructieton verdwijnen. Deze informatie kan dan worden ingevoerd op de site van www.AnimalAlert.nl , zodat eigenaren die hun huisdier kwijt zijn op zijn minst het lot van het dier te weten komen .

Animal Alert wordt inmiddels gesteund door de Tweede Kamer-fractie van het CDA (http://www.cda.nl/Actueel/Nieuws/Nieuwsbericht/2011/2/7/Henk_Jan_Ormel__Dode_huisdieren_altijd_checken_op_chip.aspx _ ), bij monde van Henk Jan Ormel. Staatssecretaris van Landbouw (CDA) Bleker vindt het een goed initiatief om zo het leed van de diereigenaar te verzachten. De staatssecretaris wil het chippen van honden in 2011 gaan verplichten en zo kan deze aanvullende maatregel meteen meegenomen worden. "De chip wordt nu nog vooral gebruikt om nog levende gevonden honden en katten met hun eigenaar te herenigen. Dat werkt doorgaans heel goed", aldus Bleker, die met gemeenten in gesprek wil.

Animal-Alert www.animalalert.nl is een particulier initiatief, opgericht door Bulle Koster en Peter Klaver, dierenartsen verbonden aan de databank Petlook. Deze opsporingsdienst voor vermiste huisdieren werkt nu al meer dan n jaar naar volle tevredenheid. Het maakt gebruik van SMS-dienst, e-mails en Google-maps om vermiste en gevonden dieren weer thuis te brengen bij de eigenaar, liefst levend.

AnimalAlert werkt met "zoekers", dierenvrienden die zich als vrijwilligers opgeven op de site van Animal-Alert om sms'jes en e-mails te ontvangen als er in hun buurt een huisdier is vermist. Duizenden "zoekers" zijn al geregistreerd, maar voor een betere landelijke dekking zijn extra aanmeldingen welkom.

email: info@petlook.nl


Deel: ' Oproep AnimalAlert.nl aan VNG dood dier niet meteen in destructieton '
Lees ook