Zakelijke kleding doneren aan werkzoekenden


HILLEGOM, 20150604 -- Modeketen Schulte herenmode gaat vanaf vandaag kleding inzamelen om werkzoekenden met geen of een minimum inkomen te helpen aan gratis kleding die past bij de functie waarop zij solliciteren. Schulte herenmode hoopt hiermee meer mensen te stimuleren kleding die zij niet meer dragen een gepaste bestemming te geven.

Schulte Herenmode gaat bij alle zes de vestigingen in de randstad kleding voor de vrijwilligersorganisatie ‘Dress for Success’ inzamelen. De modeketen doneert zelf hun restanten zakelijke overhemden uit de winkels. Vandaag zijn de eerste overhemden aangeboden aan de vestigingen van Dress for Success in Almere, Amsterdam, Leiden, Rotterdam en Utrecht.

“Veel mensen passen hun zakelijke kledingstijl aan naarmate zij ouder worden. Kleding die zij vroeger naar het werk droegen, blijft dan vaak ongebruikt in de kast hangen, of wordt soms zelfs weggegooid”, aldus Mark van den Berg van Schulte Herenmode. Voor degenen die kleding willen doneren staat op www.schulteherenmode.nl/doneren een overzicht van de adressen waar mensen de kleding kunnen doneren.

Dress for Success, dat met een simpel kledingrek in een wijkcentrum in Rotterdam begon, helpt mensen die solliciteren naar een (betere) baan aan geschikte kleding. Met tien vestigingen in Nederland is Dress for Success een vrijwilligersorganisatie die voor veel gemeenten inmiddels een gewaardeerde schakel is in het traject voor re-integratie op de arbeidsmarkt.


Deel: ' Inzameling zakelijke kleding voor werkzoekenden '
Lees ook