UWV opgenomen in AOV vergelijkingssite


Ouderkerk aan de Amstel, 20140522 -- De vrijwillige WIA verzekering van het UWV wordt opgenomen in vergelijkingssite www.aovergelijken.nl. Daarmee wordt voor het eerst een overheidsvoorziening automatisch meegenomen in het AOV advies. Slechts een kleine minderheid van de bijna 1 miljoen zzp’ers in Nederland heeft een adequate arbeidsongeschiktheidsverzekering terwijl er verschillende mogelijkheden zijn om dit risico af te dekken. Lang niet alle mogelijkheden zijn bekend en zeker niet de optie om zich ongeacht gezondheid bij het UWV te verzekeren.

AOVergelijken.nl

Een zelfstandige kan bij een verzekeraar een arbeidsongeschikheidsverzekering (AOV) afsluiten of zich voor de eerste twee jaar aansluiten bij een broodfonds. Uit onderzoek blijkt dat de meeste zelfstandigen niet weten dat zij zich binnen 13 weken na einde dienstverband bij het UWV kunnen melden voor een basisvoorziening. Met opname in de vergelijkingssite zal de bekendheid vermoedelijk snel toenemen.

Wilfred Mooij, directielid van AOVergelijken:

“We zijn heel trots dat we nu als eerste vergelijker ook het UWV kunnen tonen in de output na een vergelijking. De commerciële verzekeraars zitten niet te wachten op de wat oudere starters en zeker geen ambachtslieden. En dat in deze tijd waarbij ze massaal worden ontslagen. Omdat ze vaak kansloos zijn op de arbeidsmarkt beginnen ze als zzp’er. Te vaak moeten wij mensen teleurstellen omdat ze te oud zijn voor een gewone AOV. Als ze zich dan niet binnen 13 weken bij het UWV hebben gemeld zijn ze onverzekerbaar. Om dat te voorkomen hebben wij het UWV in onze vergelijking en ons abonnement opgenomen. Het kan heel verstandig zijn om tijdens de AOV-aanvraagprocedure voor de zekerheid ook een UWV aanvraag te doen. Dan ben je bij een afwijzing toch verzekerd ”. 

Ex-werknemers kunnen zich tot op latere leeftijd nog bij het UWV verzekeren. Zelfs met een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering worden ze nog geaccepteerd. Geen enkele verzekeraar kan dat tegen de huidige premies bieden. Omdat de premie gebaseerd wordt op de werkelijke schadelast kan de premie relatief laag blijven. De premie bedraagt moment 4,95% van het verzekerde bedrag met een maximum van 197 euro per dag. Met opname in de vergelijkingssite zal de bekendheid van de UWV verzekering vermoedelijk snel verbeteren. De premies zijn aftrekbaar van de belasting en er is geen medische keuring nodig.

Wilfred Mooij
Deel: ' UWV opgenomen in AOV vergelijkingssite '
Lees ook