Caroline Tensen vertelt op Mijn Puber over haar pubers en puberteit


Mijn Puber.nl is op bezoek bij Caroline Tensen in haar prachtige huis. Onder het genot van een cappuccino en de open haard zit Mijn Puber.nl aan de keukentafel bij Caroline

NAARDEN VESTING, 20100308 -- Vanaf vandaag is op mijnpuber.nl een openhartig interview te lezen met Caroline Tensen, zelf moeder van twee pubers. Opvallendste uitspraken: "Ik ben me ervan bewust dat ik mijn pubers moet loslaten. Dat hebben mijn ouders ook bij mij gedaan. Daarnaast was mijn dochter 10 jaar toen ik ging scheiden en dat heeft op mijn kinderen ook een behoorlijke impact gehad. Bij mijn zoon ligt het wat ingewikkelder. Hij is een echte jongen van 16 jaar en als er een "opstootje" is dan wil hij voor zijn vrienden opkomen. Ik ben weleens bang dat hij op een gegeven ogenblik ook "klappen" krijgt." Lees meer over het interview op www.mijnpuber.nl

Ouders van pubers weten dat de puberteit een heftige tijd kan zijn. Irma van der Wijk van Mijn Puber.nl is een moeder van pubers. In haar zoektocht naar informatie over deze (soms) heftige periode, kwam zij tot het besef dat ze haar passie voor pubers en ervaringen graag wil delen met andere ouders.

Tijdens de opvoeding van onze pubers hebben we te maken met onbegrip, warmte en twijfel. En juist in deze periode is het belangrijk dat we begrip en inzicht krijgen in het gedrag van onze puber. Sinds de lancering van Mijn Puber.nl blijkt uit de vele reacties van ouders (35-55 jaar), dat er behoefte is aan steun en advies bij de opvoeding van hun pubers (11-20 jaar). Juist in deze tijd vinden ouders het belangrijk dat ze begrip, inzicht en informatie krijgen in het gedrag van hun puber thuis en op school.

De belangstelling voor Mijn Puber.nl is enorm toegenomen en daarom is vanaf begin 2010 een samenwerkingsverband gestart met het Ministerie van Jeugd en Gezin betreffende het "Opvoeddebat".

Doel www.mijnpuber.nl
De website publiceert alle relevante informatie, onderzoeken, adviezen en de nieuwste ontwikkelingen. Iedere week worden er nieuwe artikelen en adviezen van professionals geplaatst. Met andere woorden: www.mijnpuber.nl is een landelijk platform voor alles op het gebied van pubers.

In de artikelen, columns en tips geven deskundigen, verbonden aan pedagogische en psychologische adviesbureaus, stichtingen, ziekenhuizen, uitgeverijen, onderzoekbureaus, universiteiten (Klinische Psychologie VU Amsterdam)en vele andere instanties zoals Kennisnet, Kennislink, Rutgers Nisso Groep, Ministerie voor Jeugd en Gezin etc. advies en tips over de opvoeding.

Steun en advies bij de opvoeding van pubers
MijnPuber.nl biedt ouders deze steun en geeft advies bij de opvoeding (school, thuissituatie, gezondheid, alcohol, drugs, roken, voeding, recepten, probleemgedrag, ontspanning en interviews met bekende ouders). Ook biedt MijnPuber.nl ouders de mogelijkheid om vragen te stellen over pubers.

Gratis workshop "Help!Mijn puber opvoeden".
Daarnaast is er iedere maand een gratis workshop: "Help! Mijn puber opvoeden" i.s.m. het Ministerie van Jeugd en Gezin.


Deel: ' Caroline Tensen vertelt op Mijn Puber over haar pubers en puberteit '
Lees ook