"Normale ouders willen normaal behandeld worden"


Ouders Online stemt in met de visie van minister Rouvoet

AMSTERDAM, 20090930 -- "Normale kinderen bestaan niet, want elk kind is bijzonder. Dat betekent echter niet dat alles wat maar een beetje afwijkt van het gemiddelde, gecriminaliseerd of gemedicaliseerd moet worden. Normale opvoedvragen moeten normaal beantwoord kunnen worden, en niet meteen worden opgevat als een hulpvraag." Dat stelde Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online, vanmiddag in een reactie op minister Rouvoet van Jeugd en Gezin, die zijn nieuwe visie presenteerde op de "Vu Connected"-bijeenkomst in Amsterdam.

Pardoen is het eens met Rouvoet, die vindt dat gezinnen (en hun sociale netwerk) met lichte hulp en advies veel problemen zonder gespecialiseerde zorg kunnen oplossen.

"Maar dan moet `lichte hulp en advies' ook wel beschikbaar zijn", vindt Pardoen. "Marco Borsato benaderde een vrij gevestigde psycholoog om te vragen hoe hij zijn kinderen kon uitleggen wat zijn faillissement betekent. Hij kent de weg en hij kan het betalen. Maar wat moeten al die normale ouders die door de crisis hun baan verliezen? Het zou het mooi zijn als ouders met zo'n vraag terecht kunnen bij een laagdrempelig Centrum voor Jeugd en Gezin."

Op dat punt week Pardoen af van Rouvoet, die CJG's ziet als onderdeel van Gezondheidscentra. Dat is niet handig, omdat het dan toch weer in de sfeer van de problemen komt. Liever ziet Pardoen een CJG in een bibliotheek of naast de bakker.

Ouders Online www.ouders.nl is een onafhankelijke website voor ouders van kinderen in de leeftijd van -1 tot 18 jaar. Bezoekers kunnen onderling informatie uitwisselen, vragen stellen aan deskundigen, berichten plaatsen in diverse rubrieken, en ruim 20.000 pagina's aan onmisbare informatie raadplegen. Maandelijks worden er ca. 8 miljoen pagina's opgevraagd door bijna 300.000 unieke bezoekers, en ca. 30.000 berichten geplaatst op het Forum. Het aantal vragen aan de redactie bedraagt ca. 2.000 per maand. Ouders Online is een zelfstandige organisatie die sinds 1996 bestaat.


Deel: ' Normale ouders willen normaal behandeld worden '
Lees ook