GroenLinks Stichtse Vecht neemt voortouw: 'Urgentie voor de zorg!'


Oproep aan nieuwe gemeenteraad tot een gezamenlijk actieplan meteen na verkiezingen

STICHTSE VECHT, 20140315 -- De gemeente Stichtse Vecht loopt grote risico’s als gevolg van de decentralisatie van de zorg. En haar inwoners nog meer. Daarom doet GroenLinks Stichtse Vecht een ongebruikelijk voorstel aan de partijen om snel tot actie te komen: een gezamenlijk actieplan van de raad, meteen na de verkiezingen.

GroenLinks roept alle leden van de gemeenteraad Stichtse Vecht op, om direct na de installatie zelf de touwtjes in handen te nemen. Om te starten met een meerdaagse bijeenkomst, waarop de stand van zaken in de zorg wordt geïnventariseerd en een actieplan op te stellen, waarbij de voltallige raad betrokken is. Dit plan moet leidend zijn voor het nieuwe college, en één op één worden overgenomen in het nieuwe collegeprogramma.

Als het met de verkiezingen volgende week gaat zoals andere jaren zijn er in april eerst onderhandelingen over het nieuwe college en het nieuwe programma. In mei komt de voorjaarsnota. En dan, na het reces, gaat de gemeenteraad pas weer met volle kracht vooruit. En dan moet ook nog de begroting worden vastgesteld, die bijna verdubbeld gaat worden. "Deze tijd kunnen we nu niet missen!", zegt Groenlinks.

Zorgen over de zorg

GroenLinks heeft grote zorgen over de zorg. De ouders van kinderen met een “rugzakje” slapen slecht, kinderen die dat nodig hebben dreigen na 1 januari niet de benodigde zorg te krijgen, 40% van de thuishulp vervalt - de lijst is lang. Uit de gesprekken met wijkcommissies, instellingen en direct belanghebbenden, maar ook uit berichtgeving van bijvoorbeeld de VNG blijkt, dat er nog heel veel moet gebeuren.

De gemeente Stichtse Vecht heeft niet stil gezeten, maar men is nog lang niet klaar met de visie, strategie en uitvoeringsmaatregelen: de gemeentelijke organisatie is hier nog onvoldoende op voorbereid. Ondertussen is het college druk met fuseren. Verder staat de gemeenteraad niet aan het stuur: het college gaat voorop en de Raad volgt. De omgekeerde wereld. Groenlinks: "We gaan met grote snelheid op 1 januari 2015 af. Vele inwoners van Stichtse Vecht wachten ongerust af wat er gaat gebeuren. De zorg is het belangrijkste onderwerp voor de inwoners van Stichtse Vecht voor de komende jaren!"


Deel: ' GroenLinks Stichtse Vecht neemt voortouw 'Urgentie voor de zorg!' '
Lees ook