Amsterdam Smart City lanceert nieuwe website


www.amsterdamsmartcity.nl website informeert bezoekers over slimme en duurzame projecten in Metropoolregio Amsterdam.

Amsterdam, 20120918 -- Het platform Amsterdam Smart City lanceert de nieuwe website www.amsterdamsmartcity.nl. Dit wordt vandaag aangekondigd tijdens de bijeenkomst “Reinventing Citizenship” op het PICNIC Festival 2012 in Amsterdam. De website informeert bezoekers over alle innovatieve activiteiten die plaatsvinden in de Metropoolregio Amsterdam, waaronder bijvoorbeeld Slimme Sportparken, De Groene Grachten, Slim werken@IJburg, Klimaatstraat, Health-lab en Amsterdam Opent. In alle projecten draait het om de samenwerking tussen verschillende organisaties die innovatieve oplossingen, technologieën en aanpakken testen die bijdragen bij aan de ontwikkeling van een slimme stad.

[Nieuwe website Amsterdam Smartcity] Het doel van de website is om organisaties en bewoners kennis te laten maken met deze verschillende initiatieven. Door dit overzicht van meer dan 30 projecten te geven wordt de opgedane kennis gedeeld en worden andere partijen geïnspireerd ook samen te gaan werken. Met deze kennis kunnen zij nog slagvaardiger te werk gaan om de Metropoolregio Amsterdam verder te ontwikkelen als slimme stad.

Kaart van de Metropoolregio Amsterdam
Met meer dan 90 partners laat het platform Amsterdam Smart City op de website een kaart zien van de Metropoolregio Amsterdam met daarop meer dan 30 verschillende projecten en initiatieven in de regio. De projecten zijn verdeeld over de vijf thema’s: wonen, werken, mobiliteit, publieke faciliteiten en open data. Op de homepage kan men via de kaart navigeren en zo de verschillende projecten bekijken. Men kan ook per partner, thema of gebied zoeken. Bij elk project toont de website achtergrondinformatie, YouTube-video's, foto's, een overzicht van alle partners die betrokken zijn en is er een uitgebreid kenniscentrum met relevantie informatie over smart cities. De website wordt continu aangevuld met nieuwe initiatieven om zo te laten zien wat er allemaal in de regio gebeurt en om de opgedane kennis te delen.

Responsive website
De website is responsive gebouwd, wat wil zeggen dat deze via pc, laptop, maar ook tablet en smartphone toegankelijk is. Zo kunnen bezoekers van de website met behulp van de kaart al lopend door de stad meer leren over alle slimme technologieën en samenwerkingsverbanden en daar zelf naartoe navigeren.

[Screendump website Amsterdam Smartcity]

Klik op de screendump voor download in hoge resolutie: 1,3 mb.

Over Amsterdam Smart City
Amsterdam Smart City (ASC) is een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen én de Amsterdammer met als doel om de Metropoolregio Amsterdam te ontwikkelen als slimme stad. Een slimme stad, een Smart City, is een stad waar de investeringen in kapitaal en communicatie infrastructuur, bijdragen aan duurzame economische groei en een hogere kwaliteit van leven, met daarbij een efficiënt gebruik van grondstoffen. Sinds drie jaar wordt in de Metropoolregio Amsterdam met succes gewerkt aan het realiseren van een Smart City. Het open platform Amsterdam Smart City is geïnitieerd door de Amsterdamse Innovatie Motor, de Gemeente Amsterdam, Liander en KPN en is inmiddels uitgegroeid tot een platform met meer dan 90 partners die op verschillende manieren actief zijn in projecten gericht op de energietransitie en open connectiviteit. Amsterdam Smart City draagt bij aan de ambitie van de Amsterdam Economic Board om de Metropoolregio Amsterdam in te zetten als ‘urban living lab’.  

www.amsterdamsmartcity.nl
@adamsmartcity
www.facebook.com/amsterdamsmartcity
www.youtube.com/amsterdamsmarcity

About PICNIC
PICNIC is Europe’s leading creativity and innovation platform.  This year’s festival Theme: “New Ownership: the shift from top down to bottom up”. For more information, visit www.picnicnetwork.orgDeel: ' Amsterdam Smart City lanceert nieuwe website '
Lees ook