Je leest het steeds vaker: mensen die bepaalde uiterlijke kenmerken veranderen om zich beter in hun lijf te voelen of om hun onzekerheden te verminderen. Waarbij vroeger de prijzen uit de pan vlogen, worden nu de kosten voor diverse ingrepen zoals een haarimplantatie steeds lager. Doordat het steeds betaalbaarder wordt, is het voor meer mensen toegankelijk om zo’n ingreep uit te voeren. Dat het goedkoper wordt, betekent niet dat je sneller de keuze moet maken dan normaal. In dit artikel helpen we je graag met de voor- en nadelen voor een haartransplantatie.
Zo werkt een haarimplantatie
Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld kaalheid of littekens na een bestraling, dan kan een haartransplantatie wel eens de uitkomst bieden. Bij een haartransplantatie worden haarzakjes op een behaarde plaats, vaak op het achterhoofd, weggenomen en worden deze op een minder behaarde plek weer aangezet. Op deze manier blijft het getransplanteerde haarzakje haren transplanteren. Deze medische ingreep duurt vaak 6 tot 8 uur en de kosten worden gebaseerd op het aantal grafts wat je laat zetten. Een graft bestaat vaak uit enkele haren en is afhankelijk van de plek waarop je je transplantatie wilt laten uitvoeren.
Haarimplantatie: de voordelen
Vaak voelen mensen zich na de behandeling weer jong en kunnen ze met een stukje gegroeide zelfvertrouwen de straten weer passeren. Dit is dan ook gelijk een reden waarom mensen kiezen voor een haartransplantatie. Ook is de herstelperiode vrij kort met het langdurige resultaat wat je eruit haalt. Zo zorgen ze bijvoorbeeld bij visus haarkliniek met de nieuwste technieken voor een mooie, natuurlijke en vooral een blijvend resultaat. Doordat het getransplanteerde haar je eigen haar is, kun je je haar na deze medische ingreep hetzelfde blijven behandelen.
Haarimplantatie: de nadelen
Helaas is niet voor iedere vorm van haaruitval, een haartransplantatie de uitkomst. Wanneer je bijvoorbeeld een bestraling hebt ondergaan, dan is het niet mogelijk om je eigen donor zakjes te gebruiken voor deze ingreep. Het is daarom van belang om goed vooraf de oorzaak van je haaruitval vast te stellen. Hiervoor kun je bij je huisarts of dermatoloog terecht. Een andere reden waarom mensen twijfelen aan deze keuze is vooral het prijskaartje wat eraan verbonden zit. Zo kan een ingreep duizenden euro´s kosten en dit moet je er wel voor over hebben. Ondanks dat je veel geld investeert, is de operatie niet altijd zonder complicatie en risico’s. Het is daarom goed om af te vragen of je klaar bent voor deze ingreep en vraag desnoods advies aan professionals mocht dit nodig zijn.