Pechhulp uitgelegd

Het is iedereens nachtmerrie, maar helaas komt het nog best vaak voor: met pech langs de weg. In alle gevallen moet je pechhulp inschakelen bij je verzekeraar. Denk aan reparaties die ter plekke moeten plaatsvinden, het wegslepen van de auto en vervangend vervoer regelen. Je kunt tegenwoordig op verschillende manieren betalen voor pechhulp: je betaalt door middel van je aanvullende autoverzekering, gebruikt prepaid pechhulp tegoed op betaalt ter plekke. Lees hier alles over wat je moet weten over pechhulp en hoe je dat het beste kunt regelen.

Pechhulp in het buitenland

Als je op vakantie bent en je hebt pech met je auto of een ongeluk gehad, dan kunnen deze kosten best hoog oplopen. Dit komt omdat pech in het buitenland in de meeste gevallen niet in de basisverzekering zit, waardoor je zelf voor de kosten moet opdraaien. Als je vaak naar het buitenland gaat met de auto voor vakantie of werk, dan is de kans uiteraard groter dat je te maken te krijgt met pech. In dit geval zou je eens kunnen kijken naar een aanvullende autoverzekering, ook wel pechhulp genoemd. Deze dekking is minder relevant als je bijna nooit met de auto naar het buitenland gaat.

Caravan of aanhangwagen

Rijden met een aanhangwagen of een caravan achter de auto, vergroot de kans op pech. Dit soort extra voertuigen zijn ook niet vergoed in de basisverzekering, dus ook hiervoor zou je een extra dekking moeten afsluiten mocht je daar vaak gebruik van maken.

Startproblemen in eigen woonplaats

Ontzettend veel pechgevallen met je auto vinden gewoon plaats in je eigen woonplaats. Het gaat dan vaak om bijvoorbeeld startproblemen of een sleutel die nog in de auto ligt. Ook pech in je eigen woonplaats valt niet onder de basis autoverzekering. Hiervoor bieden verzekeraars extra dekkingen waar je uit kunt kiezen.

Vervangend vervoer

Stel je voor: je komt ‘s avonds laat terug van een familiebezoek en het is al donker. Je rijdt op de snelweg en ineens raakt de auto iets wat op de weg ligt. Gelijk zet je de auto op de vluchtstrook om jezelf en eventueel anderen in veiligheid te brengen. Als je veilig bent uitgestapt, zie je dat je teveel schade hebt om verder te kunnen rijden. Dit betekent dat de vervangend vervoer nodig hebt en je auto met een takelwagen moet worden opgepikt. Dit vervangende vervoer kan bijvoorbeeld een taxi of een leenauto zijn die je kunt gebruiken totdat je auto weer is gemaakt. Ook hiervoor moet je een pechhulp als extra dekking hebben afgesloten. Je zou kunnen overwegen of je eventueel een voertuig van iemand anders kan lenen of tijdelijk met het openbaar vervoer zou kunnen reizen.

Verzekeren of ter plekke betalen

Bij een aantal verzekeraars kun je ter plekke betalen voor pechhulp, zonder dat je hiervoor een extra dekking hebt afgesloten. Dit betekent dat je dus niets betaalt, zolang je geen pech hebt en alleen betaalt voor de hulp die je daadwerkelijk nodig hebt. Als je wel pechhulp in je verzekeringspakket hebt zitten, weet je van tevoren op welke hulp je kunt rekenen en hoef je ter plekke als je pech hebt minder te regelen. Je moet dan wel eerst, mocht je dat nog niet hebben, een autoverzekering afsluiten.

Nieuwsbank.nl
Logo
Shopping cart