19-Jarige student webwinkelier door multinational voor rechter gedaagd


AMERSFOORT, 20090223 -- Herman Miller NL de bureaustoelenimporteur uit Venlo heeft de 19-jarige webwinkelier Tim van Vliet van ChairExpert.nl voor de rechter gedaagd. Net had de derdejaars student zich voor zijn economiestudie aan de poorten van de Chinese Universiteit in Nanchang gemeld, toen hij het vervelende nieuws hoorde.

Herman Miller NL eist bij monde van haar advocaten onmiddellijke stopzetting van het importeren van de luxe Herman Miller bureaustoelen en het te koop aanbieden daarvan via zijn hagelnieuwe website ChairExpert.nl

Tim reageert resoluut en zegt dat binnen Europa de luxe bureaustoelen gewoon gekocht en verkocht mogen worden. Tijdens het college Internationale Handel is de materie uitgebreid besproken. "Wat ik doe is toegestaan. In onze buurlanden zijn de Herman Miller bureaustoelen veel goedkoper dan de prijzen die Herman Miller voor de bureaustoelen in Nederland vraagt. Het verschil kan soms oplopen tot dertig procent." Herman Miller is duidelijk niet blij met het initiatief van de student. De klanten zien volgens Tim de prijsverschillen ook. Daar is volgens hem geen enkel woord Chinees bij.

Het eerste waar Tim aan denkt is dat Herman Miller NL via googlen of via zijn website moet hebben geweten dat hij als student Asia Trade Management aan de HES te Amsterdam misschien heel simpel te overbluffen is. "Het ligt inderdaad erg voor de hand dat ze denken, `die jongen moeten we meteen knippen en scheren'." Tim laat zich niet uit het veld slaan. Hij zegt het erg jammer te vinden dat Herman Miller NL hem niet eerst om een reactie heeft gevraagd en meteen een advocaat op hem afstuurde. "Mijn webwinkel ChairExpert.nl was net koud in de lucht voor een laatste testfase en er ligt al een sommatiebrief op de deurmat".

De ouders die tijdens Tim's studie in China de honneurs waarnemen hebben toch maar een advocaat in de arm genomen. Hoe Herman Miller NL zal reageren kan Tim niet zeggen. "Ze kunnen toch niet aan alle leveranciers in Europa vragen om niet meer aan mij te leveren?" Eigenlijk zou hij die vraag aan Europees Commissaris voor mededinging Neelie Kroes willen voorleggen, maar zoals Tim zegt, gaat dat wat moeilijk vanachter de Chinese muur.


Deel: ' 19-Jarige student webwinkelier door multinational voor rechter gedaagd '
Lees ook