Marxman Advocaten eerste Nederlandse Smart Cities Law Firm


AMERSFOORT, 20160713 -- Het Amersfoortse advocatenkantoor Marxman Advocaten heeft als eerste Nederlandse kantoor het predicaat "Smart Cities Law Firm" mogen ontvangen. Dit internationale label is enkel bedoeld voor advocatenkantoren met aangetoonde gespecialiseerde kennis en dienstverlening op het gebied van 'Smart Cities'.

Steden worden steeds drukker. Waar vroeger traditionele oplossingen gebruikt werden (bijvoorbeeld het simpelweg maken van nieuwe parkeerplekken), is daar nu vaak letterlijk de ruimte niet meer voor. Om die reden moeten er slimme oplossingen komen. Van 'stad' naar 'Smart City' dus. Wereldwijd zijn momenteel meer dan 100 steden 'Smart City'-initiatieven aan het ontwikkelen en verfijnen.

Slechts een aantal voorbeelden zijn mobiele berichtgeving om files te kunnen mijden, inzicht bij drukte in het openbaar vervoer of het onderling delen van bedrijfswagens en parkeerplekken. "Er is veel wet- en regelgeving betrokken bij Smart City-projecten. Projecten stagneren daardoor vaak. Soms komt wet- en regelgeving pas in beeld als het project al draait. Dat is te laat en kan risico's voor alle partijen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld op het gebied van privacy", aldus Sebastiaan Palm, advocaat bij Marxman Advocaten.

Veel van de initiatieven omvatten zaken zoals privacy, het delen van locatiegegevens, opslaan van persoonsgegevens en gebruik van betaalmethodes. Op die gebieden verandert de (vaak Europese) wet- en regelgeving momenteel snel. Het internationale predicaat voor Marxman Advocaten werd afgelopen week bekrachtigd tijdens het Smart Cities Law Firm Seminar te Barcelona.


Deel: ' Marxman Advocaten eerste Nederlandse Smart Cities Law Firm '


Lees ook