Kring Scheidingsspecialisten (KvSs) voor betere scheidingsadvisering


Zuilichem, 20150521 -- Dat niet alle scheidingszaken in Nederland optimaal worden afgehandeld, blijkt regelmatig uit gepubliceerde rechtspraak en de media. De complexiteit van de bij een scheidingszaak spelende onderwerpen is daar mede debet aan. Vrijwel niemand heeft immers alle kennis in huis om alle relevante aspecten te doorgronden. “Dit kan beter!”, zo meenden de oprichters van de KvSs (ook wel: de Kring).

Ursula Becker, KIES-coach en vice-voorzitter van de Kring: “Wij bieden een geheel nieuwe benadering van scheidingsadvisering.” Bleef een mediator vroeger misschien eens wat lang met een vraag zitten op fiscaal gebied, de Kring biedt de mogelijkheid om via de KvSs-site contact te zoeken met een fiscalist-mede lid om diens (parate) kennis op het betreffende onderwerp te ontvangen. Ieder lid staat op deze website met een eigen profiel en stelt zich beschikbaar om via alle denkbare media contact te onderhouden. Andersom zal deze belastingdeskundige een specialist op ander terrein kunnen benaderen door bijvoorbeeld met een advocaat te sparren over een alimentatiekwestie.

Ontstaan uit puur toeval
Becker kwam er met de andere oprichters achter dat scheidingsspecialisten uit verschillende disciplines niet echt regelmatig overkoepelend contact met elkaar hadden. Nadat een advocaat, een financieel adviseur en een mediator elkaar echter veelvuldig opzochten via bijvoorbeeld WhatsApp en Skype, verbeterde hun scheidingsservice. Volgens Becker hét signaal om dit verder uit te bouwen en voor een brede(re) groep scheidingsadviseurs beschikbaar te maken. “Opleidingscentra faciliteren kennis, geen know how; de Kring wil die leemte opvullen”, zo vervolgt ze.

Maatschappelijk en juridisch verantwoord met gebruikmaking sociale media
Traditionele keurmerken geven nog geen volstrekte duidelijkheid over de kennis en ervaring van hen die dat keurmerk voeren. Van bij de KvSs aangesloten adviseurs weet de consument in ieder geval dat haar leden elkaar faciliteren wat betreft kennis op ieder bij een scheiding spelend onderwerp. Zo weet een cliënt dus ook dat hun adviseur eventuele checkpunten met collega’s zal kunnen doorspreken en/of buiten de eigen discipline zal kunnen toetsen. De Kring spoort haar leden vanzelfsprekend ook aan om zoveel mogelijk kennis en ervaring met elkaar te delen.

Omdat delen het nieuwe “vermenigvuldigen” is, biedt de website van de KvSs een platform met een eigen inlogfunctionaliteit, zodat haar leden elkaars bereikbaarheid kunnen zien. Zo kunnen zij, eventueel in de kleine uurtjes, contact leggen ter bespreking van voorliggende vragen. Denk ook aan een maatschappelijk werker die vóór diens cliëntafspraak van 9.00 uur nog even kan skypen met een psycholoog aan de andere kant van het land.

Het vijfkoppige bestuur is in ieder geval blij met het groeiend aantal leden van De Kring. De chemie van de nieuwe media blijkt subliem te werken. Het is laagdrempelig voor de scheidingsspecialist en het format verhoogt de kwaliteit van scheidingsbegeleiding in Nederland. 

Over de KvSs
De Kring van Scheidingsspecialisten is een strikt onafhankelijke vereniging die notarieel is opgericht door scheidingsspecialisten uit allerlei branches. Zij wil actief bijdragen aan een goed en modern scheidingsklimaat in Nederland voor mensen die gaan scheiden en voor hen die al gescheiden zijn. Daarnaast is De Kring dus hét platform voor het onderling uitwisselen van kennis en ervaring tussen scheidingsspecialisten zelf. Voor meer informatie zie: www.kvss.nl.

Logo Kring Scheidingsspecialisten (KvSs)


Deel: ' Kring Scheidingsspecialisten (KvSs) voor betere scheidingsadvisering '
Lees ook