Samenwonen op Valentijnsdags via doehetzelfnotaris.nl


LAREN, 20150203 -- Wat te doen op Valentijnsdag? Weer een doos chocola, uit eten bij kaarslicht, een nachtje in een hotel? Je kunt op Valentijnsdag ook officieel gaan samenwonen. Speciaal op deze dag bieden een groot aantal notarissen in Nederland een Valentijnsactie. Je betaalt dan (op 14-2) € 142,-- Dat is all-in. (normale prijs vanaf 200 tot 400 bron: degoedkoopstenotaris.nl)

De actie is een initiatief van DoeHetZelfNotaris.nl. De samenwoners beantwoorden de vragen over hun wensen online. Ze sturen hun compleet ingevulde formulieren op 14/2 tussen 0:00 en 24:00 uur naar de notaris. Binnen enkele dagen tekenen ze op het notariskantoor hun opgestelde samenlevingsovereenkomst. De notaris zorgt voor een perfecte akte en de registratie van de samenlevingsovereenkomst. “Veel samenwoners hebben niets vastgelegd. Dat is onverstandig. Valentijnsdag is een mooie dag om het romantische met het praktische te combineren” aldus Pablo van Klinken, directeur van DoeHetZelfNotaris.nl

 Het opstellen van een samenlevingsovereenkomst is belangrijk.
  • Voor officieel samenwonenden is bij overlijden een veel hogere vrijstelling van de erfbelasting (meer dan € 600.000 in plaats van € 2.000).
  • Voor een partnerpensioen is een echte akte noodzakelijk.
  • Juist om discussie te voorkomen kun je een lijstje opstellen van spullen die van ieder apart zijn of die juist gemeenschappelijk bezit zijn.

Voor meer informatie: www.doehetzelfnotaris.nl/valentijn.aspx

Over DoeHetZelfNotaris
DoeHetZelfNotaris.nl werkt met aangesloten notarissen in iedere regio. Daardoor is er aan het einde van het online samenstellen van een akte altijd een notaris de buurt bereikbaar.
Op de site kunnen veel verschillende notariële aktes worden voorbereid. De uiteindelijke akte moet wettelijk door de notaris opgesteld worden. Per maand maken vele tientallen mensen een akte via de site. Sinds 2009 werden al duizenden aktes bij de aangesloten notarissen gepasseerd.


Deel: ' Samenwonen op Valentijnsdags via doehetzelfnotaris.nl '
Lees ook