Lancering JBMatch Vacaturesite 2.0


ROTTERDAM, 20160810 -- Conjunctuur of geen conjunctuur; in de juridische markt is het aantal vacatures altijd hoog. Om de actieve – en latent werkzoekende – juridische professionals direct te kunnen benaderen, is daarom onlangs de juridische vacaturesite JBMatch gelanceerd. De drie initiatiefnemers leggen uit waarom er behoefte was aan dit initiatief. “Lange tijd waren er geen goede alternatieven.”

[Foto Chantal Ariëns . JBMatch Vacaturesite 2.0]
Foto Chantal Ariëns. Alleen rechtenvrij te gebruiken bij dit bericht.

“Het aantal vacatures voor juristen is de afgelopen jaren niet gedaald, in tegenstelling tot de algemene trend”, aldus Charley Beerman van SalesQ, één van de initiatiefnemers van JBMatch. “Er is daarom voldoende markt voor een nieuwe juridische vacatureservice, en veel concurrentie is er niet – het zijn met name ouderwetse job-boards nu.”

JBMatch is een samenwerking van salesbedrijf SalesQ, uitgever Wolters Kluwer en legal website-specialist Rechtenmedia, die ieder hun eigen specialisme inbrengen. Beerman: “Wolters Kluwer heeft als uitgever zijn sporen verdiend in de juridische markt. Rechtenmedia heeft met name online enorm veel juristen aan zich weten te binden en SalesQ is specialist in het in de markt zetten van nieuwe producten. Die samenwerking is erg krachtig.”

JBMatch is een ‘b2b’-service waarbij opdrachtgevers juridische vacatures kunnen plaatsen op een breed scala aan juridische websites, waaronder Mr-online, Rechtennieuws, Jure en Rechtenforum. Dat grote bereik op juridische websites is volgens Richard van der Horst (Rechtenmedia) ook de verklaring voor het succes. “Andere websites pochen met een groot bereik, maar als je een juridische baan op de website van een grote krant adverteert is het bereik onder juristen beperkt. Met JBMatch wordt de vacature geplaatst op een groot aantal juridische niche-websites, in de look and feel van de titel zelf. We zien nu al dat de respons op zo’n vacature enorm is.”

Klanten van JBMatch zijn volgens Beerman heel divers. “Kleine en grote advocatenkantoren, maar ook recruiters en allerlei bedrijven die op zoek zijn naar een bedrijfsjurist. Wij streven natuurlijk ook naar een zo divers mogelijk aanbod, zodat de bezoeker van een juridische website een zo gemêleerd mogelijke verzameling van vacatures te zien krijgt. Daarom hebben we de kosten voor een incidentele plaatsing ook significant lager gemaakt dan in de markt gebruikelijk is.”

Ook aan de werkzoekende kant merkt Beerman een grote verscheidenheid. “Hbo-juristen begeven zich steeds meer op de arbeidsmarkt en worden ook in toenemende mate door advocatenkantoren en bedrijven ingezet. Het ondersteunend personeel is echter een grensgebied, een facilitair manager of secretaresse is immers ook niet vaak bezoeker van gespecialiseerde juridische websites.”

MEERWAARDE
Volgens Tom Schoute van uitgeverij Wolters Kluwer waren er lange tijd eigenlijk geen goede alternatieven voor de klassieke job-boards. “Het gaat bij een specifieke juridische functie niet om de kwantiteit van verspreiding, maar om de kwaliteit. Als je bij een bepaalde website altijd voor jou irrelevante vacatures ziet, kijk je op een gegeven moment niet meer. Als Mr-online ook goede juridische vacatures heeft, praat je over een meerwaarde voor de bezoekers. Dat maakt het interessant en door middel van dit soort combinaties zetten we de aanval in op de grote banensites.”

JBMATCH (JBMATCH.NL) PLAATST VACATURES STANDAARD DOOR OP DE VOLGENDE SITES:

Mr-online.nl (30.000 unieke bezoekers per maand)

NJB.nl (7.500 unieke bezoekers)

Rechtennieuws.nl (80.000 unieke bezoekers)

Jure.nl (100.000 unieke bezoekers)

Maxius.nl (220.000 unieke bezoekers)

Parlis.nl (25.000 unieke bezoekers)

Rechtenforum.nl (80.000 unieke bezoekers)

Juridischeagenda.nl (10.000 unieke bezoekers)

Juridica.nl (15.000 unieke bezoekers)

MijnWetten.nl (10.000 unieke bezoekers)

Collegebundel.nl (10.000 unieke bezoekers)

Advocatenzoeken.nl (80.000 unieke bezoekers)

• Doorplaatsing op social media (Twitter en LinkedIn) en in de vacature alerts


Deel: ' JBMatch lanceert nieuw recruitment platform voor juridische vacatures '
Lees ook