9-jarige op het podium Belgisch-Nederlands Kart Kampioenschap


GENK, 20131120 -- De 9-jarige Sen Roodenburg uit Krommenie heeft zondag een geweldige prestatie geleverd, door in het Belgische Genk bij het Belgisch-Nederlands GK4 kart kampioenschap de derde plaats te behalen in de eindstand van de klasse Honda Cadet.

Deze klasse kent een sterk internationaal deelnemersveld van meer dan 20 rijders in de leeftijd van 8-12 jaar en wordt gereden over 8 wedstrijden op outdoor banen in België, Duitsland en Nederland.

[Foto kart racer Sen Roodenburg in Genk]


Sen Roodenburg: “Ik kan het nog bijna niet geloven. De laatste wedstrijd in Genk was zo spannend! Voor de wedstrijd ging ik aan de leiding en had ik maar 3 punten voorsprong. In de laatste wedstrijd telden de punten dubbel. Het was erop of eronder, ik kon niet slapen van de spanning”.

Sen kwalificeerde zich met een 7e plek en wist in de eerste race als 5e over de streep te komen. Zijn concurrent in het klassement eindigde als 3e.

In de tweede race was de spanning nog groter, maar lukte het Sen niet om zijn concurrent in te halen en kwam hij als 5e over de finish. De derde en laatste race moest de beslissing brengen in het kampioenschap. Sen reed zelfs even op een tweede plaats, maar kwam uiteindelijk als 6e over de streep. Twee punten te kort voor de tweede plaats in het kampioenschap, maar toch een knappe derde plaats op het podium, na een zeer constant seizoen.

Sen begon op zijn 6e jaar met kartlessen bij Kartcentrum Lelystad. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in het GK4 kampioenschap met wisselende resultaten. Dit jaar zat Sen er vanaf de eerste race goed bij en wist hij vanaf de tweede race tot de laatste race de eerste plaats vast te houden, een knappe prestatie tussen allemaal talenten. De onderlinge verschillen zijn heel klein, de motoren zijn verzegeld en er kan dus niet mee gerommeld worden, waardoor iedereen gelijke kansen heeft. 

Volgend jaar rijdt Sen in het Chrono kampioenschap in de klasse MiniMax, in die klasse ligt de snelheid een stuk hoger. 2014 wordt een leerjaar in een heel sterk deelnemersveld, maar je weet nooit…


Deel: ' Negenjarige op het podium Belgisch-Nederlands Kart Kampioenschap '
Lees ook